Šadeiko ja Kand said kutse EMile

Peep Pahv
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grit Šadeiko (paremal) ja Kaie Kand
Grit Šadeiko (paremal) ja Kaie Kand Foto: Peeter Langovits

Täna ennelõunal jõudis Eesti Kergejõustikuliitu teade, et mitmevõistlejad Grit Šadeiko ja Kaie Kand on kutsutud osalema märtsi alguses Pariisis toimuvale EMile.

Tänavuses Euroopa edetabelis asub Eesti meister Šadeiko 4422 punktiga kuuendal kohal, pärast vigastusest tingitud pikka pausi võistlusrajale naasnud Eesti rekordinaine Kand aga 4383 punktiga kaheksandal positsioonil.

Nädalavahetusel langesid mõlemad Eesti naised tabelis ühe koha võrra, kuna leedulanna Austra Skujyte kogus Klaipedas 4578 punkti ja asus tabelit juhtima.

Meeste mitmevõistluse varuvõistlejaks kinnitati Tarmo Riitmuru, kuid tema pääseks Pariisi vaid juhul, kui Mikk Pahapill või Andres Raja jääks EMist kõrvale ja varuvõistlejate nimekirjas jõuaks järjekord temani. EMil ei tohi ühest riigist osaleda üle kahe mitmevõistleja.

Eesti alaliidu juhatus otsustas aga lubada EMile tänavu tublisti arenenud, kuid seni normi mitte täitnud jooksjad Rasmus Mägi ja Roman Fosti. Eesti noorsoorekordi omanik Mägi on tänavu jooksnud 400 m 48,09ga. Väike lootus pääseda EMile on veel ka teivashüppajal Lembi Vaheril, kes võistleb veel selle nädala lõpus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles