Nibali uus klubi sai World Touri litsentsi, Hiina klubi jäi ootele

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vincenzo Nibali.
Vincenzo Nibali. Foto: SCANPIX

Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) avaldas need 17 meeskonda, kes saavad kaks järgmist aastat teha kaasa rattaspordi kõrgeimas sarjas ehk World Touris.

Eliitseltskonnas kindlustas koha Vincenzo Nibali tööandja Bahrain-Merida. Teine suurte ambitsioonidega tiim, Hiinas registreeritud TJ Sports, mis võtab üle praeguse Lampre-Merida, jäi praegu ootelehele. UCI põhjust ei avalikustanud. TJ Sportsi esindaja ütles, et väikeseid puudusi leiti dokumentatsioonis, mis loodetakse lähiajal korda ajada, kirjutab Rattauudised.ee.

World Touris kindlustasid koha AG2R La Mondiale, Astana, BMC, Bora-Hansgrohe, Cannondale-Drapac, Dimension Data, Quick-Step Floors, FDJ, Lotto Soudal, Movistar, Orica-Bike Exchange, Bahrain-Merida, Katjuša-Alpecin, LottoNL-Jumbo, Team Sky, Team Sunweb (endine Giant-Alpecin) ja Trek-Segafredo.

2019. aastal väheneb World Touri klubide arv 19 peale ja 2020. aastal 16 peale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles