Eestlanna võitis ajaloolise esimese Euroopa meistritiitli MMAs

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helin Paara autasustamisel.
Helin Paara autasustamisel. Foto: Erakogu

Eesti vabavõitlejast Helin Paarast (kergekaal) sai Eesti ajaloo esimene Euroopa meister. Paara võitis Prahas toimuval EMil Soome esindajat Kerttu Koukit finaalmatši teises raundis tehnilise nokaudiga. 

Paara ja Kouki olid puuris mõõtu võtnud ka varem: septembris alistas Paara sama vastase sirge käelukuga. 

Paara treener Vallo Hannus ütles, et arvatavasti oli Koukil psühholoogiliselt kergem: vähem ootusi, väiksem surve võita. Kouki oligi eelmise korraga võrreldes tuntavalt parem - seda igas distantsis. Samuti oli ära tehtud kodutöö Paara tugevuste-nõrkuste kohta. 

Värske Euroopa meister Helin Paara sõnas, et mänguplaan oli alustada matši tugevate löökidega ja viia seejärel võitlus maha. Tugevate löökidega alustas vastane siiski edukamalt, kuid ükski löök ei suutnud teha piisavalt kahju, et osutunuks määravaks. Paara suutis viia võitluse maha ja domineeris nii esimeses kui teises raundis. 

«Vastase löögid olid algusest saadik tugevad, ent need ei suutnud teha otsustavat kahju,» lisas Paara. «Tundsin, et maas olin Koukist tehniliselt üle. Väsimuse tõttu ei julgenud lukku tegema minna, kuid löökideks oli asend hea. Nii otsustasingi proovida matši lõpetada.»

Paara saavutas võidu teises raundis maas küljekontrollist sooritatud löökidega (tehniline nokaut). 

Teised Eesti koondise liikmed - Jaak Rudov ja Kaupo Kokamägi - piirdusid meistrivõistlustel avaringidega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles