Keke Rosberg lõpetas vaikimise ning ütles, mida ta Hamiltonist arvab

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keke ja Nico Rosberg
Keke ja Nico Rosberg Foto: Antti Puskala/Lehtikuva

1982. aasta vormel-1 maailmameister ning tänavuse aasta tšempioni Nico Rosbergi soomlasest isa Keke Rosberg on pikalt meediaga suhtlemist vältinud. Pärast poja triumfi andis ta aga mõned intervjuud ning vastas nii mõnelegi ebamugavale küsimusele.

Portaalis Motorsport ilmunud intervjuus meenutati, et Rosberg võitis 1982. aastal tiitli, olles tulnud esikohale vaid ühel etapil. Hamilton seevastu võitis hooaja jooksul kümme etappi, kuid jäi tiitlita. «See on tõsi, aga neid mune ei saa võrrelda. Lewisel oli järgmise parima autoga võrreldes 50 netohobujõudu rohkem. Minul oli aga tol ajal parimaga võrreldes 250 netohobujõudu vähem,» sõnas Rosberg.

Samuti küsiti mehelt, mida ta arvab inimestest, kes väidavad, et tema poeg võitis meistritiitli vaid tänu õnnele. «Lewisel oli viimasel kahel aastal õnne, miks ei võinud korra õnne olla ka Nicol? Kui tahad meistriks tulla, siis sul ei saa väga palju ebaõnne olla. Mina oleks omal ajal võinud meistritiitli võita juba Monzas. Pidin tulema viiendaks, aga Williamsil kukkus tagatiib otsast, kujutate ette?» jätkas Rosberg.

James Alleni vormeliportaalile võrdles Rosberg oma poega ja Hamiltoni. «Lewis on kord Los Angeleses, siis jälle kuskil mujal. Ta on igal pool. Teine kutt aga keskendub ainult ühele asjale. Imetlen Nico mentaalset tugevust ja pühendumust. Seda ei ole võimalik võrrelda sellega, mida meie omal ajal tegime.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles