Ka Saksamaa rahvusringhääling loobus olümpiaõiguste jahtimisest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2014. aasta Sotši olümpiamängud.
2014. aasta Sotši olümpiamängud. Foto: Krasilnikov Stanislav/ITAR-TASS

Täna teatas Eesti Rahvusringhääling, et ei näita 2018. ega 2020. aasta olümpiamänge. Ka Saksamaa riiklikud telekanalid ARD ja ZDF on läbirääkimised teleõiguseid müüva Discovery Communicationsiga katkestanud.

Discovery võitis eelmisel aastal 2018. kuni 2024. aasta olümpiamängude teleõigused Euroopas. See läks maksma neile 1,3 miljardit eurot. Saksa rahvusringhäälingu läbirääkimised Discoveryga katkesid eelkõige ülekannete eest küsitava hinna tõttu. Väidetavalt ei olnud ARD ja ZDF valmis maksma rohkem kui 100 miljonit eurot, Discovery nõudis aga 150 miljonit eurot.

ARD spordiülekannete õigustega tegelev Ulrich Wilhelm ütles, et Discovery küsitav hind ei ole õigustatud. «Hind on mõistlikkuse piiridest kaugelt kõrgem. Peame oma eelarvega hoolikalt majandama. Kui Discovery oma seisukohta muudab, on meie uks läbirääkimisteks avatud,» sõnas Wilhelm.

Eurosport teatas esmaspäeval, et näitab suurt osa olümpiast telekanalitel Eurosport 1 ja DMAX. Mõned ülekanded jõuavad ka Eurosport 2 eetrisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles