Kangerti meeskonna liider Touril tahab enda valikut õigustada (1)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jakob Fuglsang (esiplaanil)
Jakob Fuglsang (esiplaanil) Foto: SCANPIX

Astana jalgrattaprofi Tanel Kangerti meeskonnakaaslane Jakob Fuglsang on valmis Tour de France’il meeskonna liidrikohustusi täitma ning tunnistab, et tema jaoks ei oleks probleem teha tööd ka kellegi teise heaks.

31-aastane taanlane nimetati järgmiseks aastaks Prantsusmaa velotuuril Astana liidriks. Neljandat aastat Astanas sõitev Fuglsang andis Cyclingnewsile pikema intervjuu, kus rääkis talle usaldatud liidrirollist. «See on ülimalt tore, et saan veel kord sõita liidrina. Olen küpsem kui varem ning olen valmis vastutama,» sõnas Fuglsang.

Ta lükkas ümber väited, nagu temas puuduks kõrilõikaja mentaliteet, mida suurtuuride võiduks tihti vaja on. «Minu jaoks ei ole probleem tööta mõne teise liidri heaks, aga sel korral tahan ma oma piire testida. Ma ei usu, et oleksin need veel leidnud,» sõnas mees, kelle parim tulemus on Rio olümpiamängude hõbemedal.

«Inimesed räägivad, et olümpial tuleks igat medalit võtta kui võitu. Kirjutan sellele alla. Medal andis mulle ülisuure enesekindluse tulevaks hooajaks. Samuti näitas see, et suudan meeskonna kaptenina tähtsatel võistlustel hästi esineda,» jätkas ta.

Tour de France’i parim koht pärineb tal 2013. aastast, mil taanlane lõpetas üldarvestuses 7. kohaga. Astana meeskonna mänedžer Alexander Vinokourov pole veel avalikult välja öelnud, mis koht teda Touril rahuldaks. Fuglsang ise oleks rahul kohaga esiviies. «Koht esiviies teeks mind õnnelikuks. See tõestaks nii mõndagi. Kui saad koha esiviies, siis see tähendab, et poodium on haardeulatuses. Sealt edasi pole võitki enam kaugel,» arutles Fuglsang.

«Muidugi oleneb kõik sellest, milliseks sõidud kujunevad. Kui ma olen enamus ajast poodiumikohal ning langen lõpuks viiendaks, siis ma sellega enam rahul ei oleks. Minu kahjuks räägib see, et 2013. aastal oli Touril kohal raskekahurvägi. Praegu sõidavad Touri väga andekad jalgratturid, lisaks tulevad tugevad noored peale. Isegi koht esiviies ei ole midagi kerget, aga ma usun, et suudan midagi teha, et asjad meie kasuks pöörduksid.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles