Tartu esindusmeeskond sai uued peatreenerid

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Koppel (vasakul) ning Mario Hansi.
Kaido Koppel (vasakul) ning Mario Hansi. Foto: Tartu Tammeka Facebooki leht

Ainsa Tartu jalgpallimeeskonnana Eesti meistriliigas mängiv Tartu JK Tammeka sõlmis uueks hooajaks lepingud esindusmeeskonna treeneritega. Meeskonda juhendavad tuleval aastal senine abitreener Mario Hansi ja viimati FC Elva peatreenerina töötanud Kaido Koppel. Tammeka senine peatreener Indrek Koser jätkab tippmeeskonna treener-konsultandina ning võtab üle ka Tammeka U19 ja U17 tippvõistkondade juhendamise, kirjutas Tammeka klubi oma kodulehel.

JK Tammeka juhatuse liikme Kristjan Tiiriku sõnul lähtuvad ümberkorraldused klubi lähiaastate arengusihtidest. Muutused viiakse ellu koostöös peatreener-konsultandina jätkava Indrek Koseriga.

«Ma näen, et esindusmeeskonna uuenenud treeneritetiiimil on energia ja ambitsioon, et viia meid järgmisele tasemele. Mario Hansi tõestas end eelnevatel aastatel väga põhjaliku abitreenerina, samas kui Kaido Koppel pani FC Elva tegutsema väga meeskondlikult ja viis nad Esiliigasse,» selgitas Tiirik, kellest saab uuel hooajal klubi tegevjuht.

Tiirik osutas, et Tartumaalt pärit treeneriteduo on meeskonna juhtidena võrdsel pulga: «See on Eestis uudne mudel, kus kummalgi on võrdne otsustusõigus, ent ka vastutus. Me valisime selle mudeli ühiste arutelude tulemusel.»

Läinud hooajal peatreenerina FC Elva Esiliiga B hõbemedalitele viinud Koppeli sõnul sai Tammekasse siirdumise puhul otsustavaks väljakutse suurus. «Tammeka pakkumise vastuvõtmise peamiseks põhjuseks on see, et tegemist on suure väljakutsega. Ma tunnen Mario Hansit väga hästi ja tean, et me oleme treeneritena valmis arengu nimel palju tööd tegema. Võrdsete kaastreenerite mudeli plussina näen mina seda, et iga plaan tuleb enne kolleegiga läbi arutada. Nii peaksime jõudma parimate vastusteni ja välistame kõhutunde pealt lahmimise. Meeskonnaga on plaan teha selliselt tööd, et võit mitte ühegi võistkonna vastu ei oleks enam üllatus. Näiteks peame tõstma tegevuse intensiivsust, et vastastele ei jääks platsil palju hingamisruumi,» selgitas Koppel.

Viimasel kahel hooajal Tammeka abitreenerina töötanud Mario Hansisõnul on treeneritel edasise töö sihid paigas. «Tammeka meeskonna edu saavad tagada veel parem töökultuur ja kõrgem intensiivsus. Need on kaks elementi, milles on meil täiesti reaalne võimalus olla Premium Liiga parimad. Kindlasti teeme kõik endast oleneva, et mängijad areneksid nii taktikaliselt, tehniliselt kui ka füüsiliselt, aga kõige suurem potensiaal peitub meie mõttemalli muutuses,» rääkis Hansi.

Eesti jaoks uudse kaastreenerite mudeli plussina näeb Tammeka omaaegne kapten ennekõike mitmekülgsust. «Kuigi nii minu kui Kaido nägemus edukast ja atraktiivsest jalgpallist on küllaltki sarnane, siis mõnes aspektis pean teda suuremaks spetsialistiks kui ennast ja ka vastupidi. See annab meile võimaluse arendada universaalsemat jalgpalli, kus jalgpalli mängimine kui filosoofia ei piirdu ainult ühe inimese nägemusest. Endalt treenerina ootan sama, mida ootame ka kogu meeskonnalt: järjepidevust, maksimaalset pingutust ja ennekõige usku oma võimetesse,» lisas Hansi.

Sel nädalal toimuvad esindusmeeskonna hooajaeelsed koosolekud. Premium liigas klubi ajaloo kolmanda punktisumma ja 7. koha saavutanud meeskonna ühistreeningud algavad detsembris. Premium liiga 2017. hooaeg algab märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles