Spordisõpru oodatakse homme liikumisrekordit purustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vooremäe suusarajad.
Vooremäe suusarajad. Foto: Erakogu

Homme, 24. veebruaril toimub kõigil Eesti terviseradadel üheaegselt sportlik rekordiüritus «Eesti Terviseradadel... ümber maailma». Osalejate poolt suusatades, sörkides, uisutades või kõndides läbitud kilomeetrite kogusummast püütakse kokku saada rekordarv kilomeetreid ümber maakera.



Ühise rekordürituse «Eesti Terviseradadel... ümber maailma» eesmärk on tutvustada inimestele nende kodukandi looduslike terviseradade suurepäraseid võimalusi. Kutsuda kõiki tervislikult aega veetma ja tervisekilomeetreid koguma.

SA Eesti Terviserajad juhataja Jaanus Pullese teatel pärineb senine rekord möödunud talvest, kus ühiselt läbiti kokku 98 268,2 kilomeetrit ehk tublisti üle kahe ringi ümber maakera. «Loodan, et suudame tänavu eelmisest aastast veel parema tulemuse teha. Tervisesportlasi ootavad 24. veebruaril enam kui 70 terviserada üle Eesti. Ette on valmistatud  400 kilomeetrit suusaradu. Osalejate vaevaks jääb vaid terviseradadele tulla ning tund või paar oma päevast tervislikule liikumisele panustada,» lisas Pulles. 

Osalejatel tuleb omapoolse panuse fikseerimiseks sisestada läbitud kilomeetrid tervisepäevikusse aadressil www.terviserajad.ee. Suuremates keskustes saab läbitud kilomeetrid kirja panna ka kohapeal. Kogutud tervisekilomeetrid summeeritakse ning tulemuse teeb SA Eesti Terviserajad teatavaks vabariigi aastapäeva õhtul.

Eesti terviseradade arendusprojekt on Merko Ehituse, Eesti Energia ja Swedbanki algatatud ettevõtmine Eesti terviseradade ja looduslike sportimiskeskuste oluliseks uuendamiseks. Ühisettevõtmise eesmärgiks on toetada Eestimaa terviseradade väljaarendamist, kindlustada aastaringne tasuta liikumisharrastuse võimalus ja kättesaadavus kõigile huviliste.

Eesti terviseradade arendamisse on alates 2004. aastast kokku investeeritud ligi 22 miljonit eurot, kohalike omavalitsuste (7,5 miljonit eurot), Eesti riigi (5 miljonit eurot), Euroopa Liidu (6,5 miljonit eurot) ja sihtasutuse Eesti Terviserajad (3 miljonit eurot) vahendeid.
 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles