Norrakad määravad oma superstaarile kavala karistuse (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Therese Johaug
Therese Johaug Foto: GIUSEPPE CACACE/AFP

Oktoobri alguses suusamaailma vapustanud dopingujuhtum sai eile esialgse lahenduse. Norra olümpiavõitjale ja seitsmekordsele maailmameistrile Therese Johaugile määrati 14-kuuline võistluskeeld anaboolse steroidi klostebooli kasutamise eest, kuid see vajab veel Norra Olümpiakomitee kinnitust. Ta peaks seega vahele jätma kogu tänavuse suusahooaja, sealhulgas 2017. aasta MMi. Samas jääks talle piisavalt aega, et ennast 2018. aastal toimuvateks Pyeongchangi olümpiamängudeks vormi ajada.

Värskelt määratud karistus hakkab kehtima alates Johaugile esialgu määratud võistluskeelust ehk 2016. aasta 18. oktoobrist ning kestab 2017. aasta 18. detsembrini. Olümpiamängude alguseni jääb siis kaks kuud. Võistluskeelu ajal ei tohi Johaug mõistagi võistelda ega ka rahvuskoondisega treenida.

Kui rootslaste ja soomlaste arvates pääses Johaug kergelt, siis Eesti Antidopingu nõukogu liikme Kristjan Pordi sõnul pole kellelgi põhjust trummi lüüa. «Mind karistus väga ei häiri. Mul on tunne, et see on küllaltki kavalalt paigutatud. Ta ei ole liiga väike ega liiga suur. Kõigil on kerge ebamugavustunne, aga keegi ei saa ka väga kõvasti trummi lüüa,» rääkis Port. Standardne võistluskeeld anaboolse steroidi tarvitamise eest on neli aastat, kuid mittesihipärase kasutamise eest määratakse maksimaalselt kaheaastane keeld.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles