Seljalõikusel käinud Treier ei tohi kaks nädalat istuda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier
Grete Treier Foto: Giro d'Italia

Nädal aega tagasi seljaoperatsioonil käinud Eesti parim naisrattur Grete Treier ei tohi taastusravi käigus näiteks kaks nädalat istuda.

Treier kirjutab rattaprofid.ee blogis: «Alates 2006. aastast on selg kord vähem, kord rohkem tunda andnud. Täiesti valutut perioodi ei mäletagi. Jaanuari lõpus läks valu väljakannatamatuks ja tuli operatsioonile minna. Selline seljahäda pole ainult sportlaste probleem, mul lihtsalt on alaselg kõige nõrgem koht ja see lõi koormusel välja.

Tunnen end juba hästi, kõnnin ilma toeta, kuid istuda aga ei tohi vähemalt kaks nädalat. Pean end hoidma – säästma ka siis, kui end hästi tunnen, sest see on oluline tüsistuste ärahoidmiseks. Praegu olen õnnelik eelkõige selle üle, et ehk saan lahti ka tavaelus esinenud piinast.

Tahaks veel ära mainida, et Maarjamõisa haiglas polegi nii kehv olla – arstid ja õed on väga toredad, süüa saab regulaarselt, ruumid on soojad ka väljas paukuva 30-kraadise pakasega.

Kuna ratta selga võin istuda ja Itaalia poole reisida, veel ei tea, aga väikeste võimlemisharjutustega füsioterapeudi valve all olen juba alustanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles