Venemaa ja Poola ratturid jäid keelatud ainega vahele, kuid võistluskeeldu ei saanud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meldoonium.
Meldoonium. Foto: SCANPIX

Juri Trofimov on üks neljast jalgratturist, kes andis keelatud ainet meldooniumit sisaldanud proovi, kuid ei saa võistluskeeldu. 23. veebruaril positiivse proovi andnud Venemaa sportlane jääb ilma Pariis-Nice’i velotuuri 7. etapi 52. ja Kataloonia tuuri avaetapi 104. kohast.

Tinkoffi meeskonnast Caja Rural-Seguros RGA-sse koliva Trofimovi kaasmaalaselt Sergei Šilovilt (Lokosphinx) võeti ära Vuelta Ciclista a La Rioja võidusõidu ning kahelt Poola pararatturilt märtsis peetud MM-i tulemused, sest ka nende organismist leiti palju kõneainet pälvinud meldooniumit, vahendas rattauudised.ee.

Maailma Antidopinguagentuur andis nimetatud ratturitele armu, sest sel aastal keelatud ainete nimekirja lisatud ainet võis hooaja alguses organismist leida, kui seda tarvitati eelmise aasta lõpus.

Jaanuaris jäi meldooniumiga vahele Katjuša rattur Eduard Vorganov ja algselt määrati talle võistluskeeld, mis aga mais tühistati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles