Eesti meeslaskesuusatajad Östersundis jälitussõitu ei jõudnud (1)

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rene Zahkna.
Rene Zahkna. Foto: Kristjan Teedema

Östersundis peetud meeste 10 km sprint lõppes suurepärases hoos oleva Martin Fourcade võiduga. Prantslane läbis 10 km distantsi ajaga 23.31,9, tiirudes eksimusi null ja kindlustas sellega endale järjekordse maailmakarika etapivõidu. Rene Zahkna täna 65. (+2.32,8; 0), Kauri Kõiv 83. (+3.08,8; 3) ja Johan Talihärm 98. kohal (+4.13,5).

Kõik kolm täna stardis olnud eestlast näitasid esimestes tiirudes väga kindlat kätt, nii Kauri Kõiv, Rene Zahkna kui ka Johan Talihärm läbisid lamades tiiru puhaste paberitega, mis andis lootust, et võiksime lisaks naistele näha ka mehi homses jälitussõidus. Paraku aga ebaõnnestusid nii Kõiv kui ka Talihärm teises tiirus, vastavalt 3 ja 4 möödalasku, vahendas biathlon.ee.

Neljapäeval peetud distantsisõidul hooaega tublilt alustanud ja 21. koha teeninud Kõiv ei ole selgelt tänase tulemusega rahul. «Ei olnud seda minekut, mis olema peaks. Läksime kõik täna suusavalikuga alt ja see andis kohe esimestel kilomeetritel tunda. Kui juba kohe võistluse alguses nii suured vahed sisse tulevad, siis head tulemust loota ei ole,» sõnas Kõiv, kes neljapäevase sõiduga tõestas, et on võimeline sõitma oluliselt kõrgemate kohtade nimel kui tänane 83. koht.

Zahkna aga hoidis kindlat kätt lõpuni välja ning väljus ka püstitiirust nulliga, kuid paraku jäi noormehel täna kiirust väheks, hiljuti läbi põetud külmetushaigused on suusakiirusele jälje jätnud ning Zahkna ise tänase võistlusega rahule ei jäänud. «Tänane kindlasti ei rahulda, oli päris suur pettumus. Nulliga selgelt jälitussõidust väljas, see pole see tulemus, mida tahan. Kuigi suusk ei olnud nii hea kui kui distantsisõidul, siis on ikka tunda, et vormi taha jääb päris palju. Olen kindel, et saan oma hea võistlusvormi kätte, aga treeningperioodil kimbutanud haigused ei ole võimaldanud täie mahuga treenida hetkel ja tippvormis ma veel ei ole,» sõnas Zahkna.

Homme toimuval meeste jälitussõidul eestlasi kahjuks ei näe, kuid kaasa saame elada naiste 10 km jälitussõidule, kus võistlustules on ka Kadri Lehtla ja Johanna Talihärm. Otseülekanne algab ETV2 vahendusel kell 12.05.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles