Vacansoleili rattur: tiim poleks pidanud Riccot palkama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riccardo Ricco.
Riccardo Ricco. Foto: SCANPIX

Vacansoleili jalgrattur Romain Feillu nimetas iseseisvalt veredopingu ülekannet teha üritanud ja neerukahjustuste tõttu haiglasse sattunud meeskonnakaaslast Riccardo Riccot paadunud dopingutarvitajaks ning tema sõnul poleks tiim pidanud itaallasega lepingut sõlmima.

«Alguses ma ei teadnud, miks Ricco haiglasse sattus ja kuigi ta polnud mu parim sõber, tundsin talle kaasa,» ütles Feillu, kuid tema arvamus muutus pärast detailide ilmsiks tulekut. «Ricco on paadunud dopingutarvitaja, kes ei kujuta oma elu selleta ette.»

Ricco andis 2008. aasta Tour de France’il CERAt sisaldanud dopinguproovi ja vabanes võistluskeelu alt mullu märtsis. Ricco võitis Ceramica Flaminia värvides Austria tuuri ja teenis lepingu Vacansoleiliga. «Kui mina oleks mänedžer, poleks ma iial Riccoga lepingut sõlminud,» märkis Feillu.

Vacansoleil läks oma «sisseostudega» täielikult alt, sest hispaanlane Ezequiel Mosquera andis Vueltal hüdroksoetüültärklist sisaldanud dopinguproovi ja on meeskonnast kõrvaldatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles