Koondislased on viimasel minutil päästetud viigist äärmiselt pettunud

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti - Saksamaa saalihoki MMil
Eesti - Saksamaa saalihoki MMil Foto: Tairo Lutter

Eesti koondis mängis täna Riias toimuval MM-finaalturniiril 6:6 viiki Saksamaaga. Enne mängu rääkisid asjaosalised, et Saksamaad tuleb kindlasti võita ning see peaks Eestile ka jõukohane olema. Reaalsuses toodi viiginumbrid tabloole alles 1.08 enne mängu lõppu.

«Teadsime, et Saksamaa on tugev kaitses. Selleks, et teha head mängu, pidime omad asjad korralikult tegema. Alguses see ei õnnestunud. Meile visatakse liiga lihtsaid väravaid – selliseid, mis ei tohiks mitte mingil juhul sisse minna,» kommenteeris mängu Eesti koondise väravavaht Marek Õige, kes hoidis pärast mängu kinni valulikust õlast. «Esimesel kolmandikul hakkas valutama ja kolmandal kolmandikul viskasin täitsa ära,» selgitas ta.

Kas Eesti koondis alahindas Saksamaad nagu Šveits alahindas Eestit? «Kaldun arvama jah. Me ei teinud tagasi kaitsesse tööd. Teine pool mängust muutus paremaks ning olen poiste üle uhke, et nad viigi välja võitlesid,» sõnas Õige.

Marek Õige Eesti - Saksamaa mängus saalihoki MMil
Marek Õige Eesti - Saksamaa mängus saalihoki MMil Foto: Tairo Lutter

Homme tuleb Soome vastu vältida suurt kaotust, sest alagrupi kolmanda koha otsustab väravate vahe. «Homme peame kohe algusest korralikult mängima. Kõik me teame Soomet ning oleme kursis, mida peame homme tegema,» jätkas Õige.

Eesti koondise raudvara Rein Kivi sõnul keskenduti liiga palju ründamisele. «Läksime võitma ja tegelikult see oli meie mäng. Ise lihtsalt ei löönud alguses ära. Hoidsime seda palli ning otsisime võimalust, aga siis vastased tegid kiirest meile ära. Panime liiga palju indu rünnakule,» sõnas ta.

Kivi tänas ka publikut. «Nemad aitasid meid viigini. Väga hea, et mäng siin peeti (800 kohalises Olümpiakeskuses – toim.). Oleks me suures saalis mänginud, oleks see tunne ära kadunud,» ütles ta.

Eesti koondise kapten Roman Pass on sarnaselt koondisekaaslastele äärmiselt pettunud. «Me ei tahtnud sellist tulemust. Mängisime halvasti, sest lasime lihtsaid väravaid. Ütlesin enne mängu poistele, et peame andma endast 100 protsenti, sest sellest ei tule mingi lihtne mäng,» sõnas Pass.

«Peame homme kontrarünnakutega soomlasi nõelama. Mängime enamus aja kindlasti omal poolel ning kaitseme täiega,» vaatas Pass homsele mängule ette. 

Roman Pass ja Andreas Wöiduma väravat tähistamas
Roman Pass ja Andreas Wöiduma väravat tähistamas Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles