Haigused, ebasobivad olud ja üksik punktikoht (1)

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kauri Kõiv on Eesti laskesuusatajatest ainsana jõudnud sel hooajal MK-sarjas punktikohale.
Kauri Kõiv on Eesti laskesuusatajatest ainsana jõudnud sel hooajal MK-sarjas punktikohale. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti laskesuusatajad pole suutnud poolehoidjaid rõõmust kiljuma panna – kamba peale on kuuel individuaaldistantsil punktikohale ehk 40 parema sekka jõutud ühe korra. Tõsi, Kauri Kõivu 21. koht neljapäevases 20 km sõidus on igati kiiduväärt, aga muud esitused on jäänud kahvatuks. Postimees uuris Eesti koondise lasketreenerilt Indrek Tobrelutsult, millises seisus koondise liikmed on ja kas olukord võiks võrreldes Östersundis nähtuga paremaks minna.

Alustame 33-aastasest Kõivust. Korralikule individuaaldistantsile järgnes sprindi 83. koht, kusjuures kõik kolm möödalasku tulid püstitiirus. «Nagu ka teiste meeste puhul, läksime ka Kõivu suuskade määrimisega alt, sinna kadus kindlasti sekundeid. Ilmselt mõjutasid nigelad suusad ka laskmist ja ta läks püstitiirus päästma, mis päästa annab. Aga pika distantsi 21. koht on väga hea ja näitas, et tal on veel püssirohtu küll,» ütles Tobreluts.

Ülejäänud mehed on vaevelnud erinevate tervisehädade küüsis. Juba sügisestes keskmäestikulaagrites pooltõbisena harjutanud Rene Zahkna sai vahepeal juba korralikult treenima hakata, aga Östersundi võistlused näitasid, et midagi on endiselt viltu. Heaks näiteks oli laupäevane sprint, kus noorte ja juunioride klassis kaheksa tiitlivõistluste medalit korjanud sportlane läbis mõlemad tiirud puhtalt, aga piirdus sellest hoolimata alles 65. kohaga. Suusarajal oli ta kiirem vaid kümnest konkurendist.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles