Käsipalli meistriliiga voor toob põnevuslahingu Viimsi ja Kehra vahel

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kehra mängijad.
Kehra mängijad. Foto: Eesti Käsipalliliidu Facebooki leht

Eesti meeste käsipalli meistrivõistlused jätkuvad karikavõistluste kulmineerumise järel endise hooga. Vooru keskne kohtumine toimub neljapäeval kell 19, kui Viimsi/Tööriistamarket võõrustab karikafinalisti HC Kehra/Horizon Pulp&Paperit. Postimees.ee vahendab mängu videoülekandega.

Esmalt peetakse meistriliigas mäng homme Aruküla ja Viljandi vahel. Meistrivõistluste tabelis viimast kohta hoidev Aruküla on teises ringis suutnud juba punktiarve avada. Esimeses ringis oli tugevamast nelikust aga just Viljandi see, kellele Aruküla kõige väiksema vahega kaotas.

«Tegelikult pole ju vahet, kas kaotame 11 või 20 väravaga,» tunnistas peatreener Toivo Järv. «Mingil moel võib Viljandiga kindlasti mängida, aga ise peame ka head olema. Eks me õpime iga mänguga. Ja muutume iga kuuga aina paremaks.»

Karikavõistlustel kolmanda koha saanud Viljandi loots Marko Koks sõnas, et pigem on tema hoolealuste pilk pööratud juba nädalavahetusse, kui peetakse Balti liiga kohtumisi. «Ehk on see meistriliiga mäng meile tänu eeldatavalt nõrgemale vastasele pisut rohkem kontimööda. Loodan mehi säästa ja koormust ühtlaselt jagada,» rääkis Koks.

Neljapäeval kohtuvad vooru keskses mängus Viimsi ja Kehra. Viimsi on viimastes meistriliiga voorudes suutnud sepistada üllatusi, kui kõigepealt võideti Põlva Servitit ja seejärel viigistati Viljandiga. Viimsi peatreener Ain Pinnonen avaldas lootust, et tema hoolealuste hea hoog jätkub ka Kehra vastu.

«Vorm on vaikselt kogunenud ja praegu oleme tõesti heas konditsioonis,» sõnas Pinnonen ja lisas, et viimastes kohtumistes on avaldunud ka Viimsi võistkonnahing. «Näiteks Viljandi vastu suutsime viimase veerandtunniga suurest kaotusseisust välja tulla ja viigipunkti ära võtta,» ütles Pinnonen.

Kehra peatreener Indrek Lillsoo uskus, et Viimsi saab tema meeskonna jaoks kõva pähkel olema. «Neil on periood, kus nad mängivad ainult Eesti meistrivõistlusi ja saavad igaks kohtumiseks väga tähelepanelikult valmistuda. Eks nad tunnetavad ka, et praegu on hea võimalus kõigilt punkte noppida. Meie olemegi ju ainukesed, keda nad sel hooajal veel võitnud pole,» rääkis Lillsoo, kuid lisas, et kuna Kehragi on nädalavahetusel tules Balti liigas, loodab ta koormusi ühtlaselt jagada.

Neljapäeval võõrustab Tapa omakorda Põlva Servitit. Läinud nädalavahetusel nelja-aastase vaheaja järel Eesti karika võitnud Põlva Serviti peatreener Kalmer Musting lubas kesknädalal vanematele meestele puhkust anda ja nooremad mängijad Tapa bussi peale panna.

«Kui tublimatest noortest rääkida, siis Hendrik Varul, kes jättis mullu pool hooaega põlveprobleemide tõttu vahele, on teinud tänavu märkimisväärse arengu. Teine mees, kelle esile tooksin, on Henri Hiiend, kes just läinud nädalavahetusel kerkis mõneti üllatuslikult meeskonna rünnakuvedajaks,» sõnas Musting.

Tapa peatreener Elmu Koppelmann sõnas, et noorte mängijatega Serviti neile midagi lihtsat ei tõota. «Eks meil on veel nooremad mängijad vastu panna. Kardetavasti tuleb klassivahe ikka välja. Tapa võistkonnal on praegu vigastustega ka probleeme. Põhikaitsja Marek Puieräst on lausa pikemaks perioodiks vigastusega väljas.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles