Federer lükkas naasmise edasi, tennisetuur toimub tähtedeta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: Xinhua/Xinhua/Sipa USA

Roger Federer, kes plaanis põlvevigastusest tervenemise järel tennisekarussellile naasta veel selle aastanumbri sees, loobus International Premier Tennis League’i (IPTLi) turniiril osalemisest. Põhjuseks on tänavuse turniiriga kaasnev ebakindlus, mida ei salga ka peakorraldaja, endine tennisetäht Mahesh Bhupathi.

17 suure slämmi turniiri võitnud 35-aastane Federer mängis viimati juulis, kui kaotas Wimbledoni turniiri poolfinaalis Miloš Raonicile. Sarnaselt talle loobus IPTLi turniirist ka naiste edetabelis teisel kohal olev Serena Williams. «Kogesime tagasilööki, aga püüame sellest üle saada,» rääkis Bhupathi BBC vahendusel. «India majanduskliima tekitab raha kasutamise osas ebakindlust, seega võtsin nii Rogeri kui ka Serenaga ühendust, et neile olukorda selgitada,» lisas ta.

Kolmandat aastat peetaval IPTLil osales mullu viis võistkonda, tänavu on neid neli. Võistkondade nimed on Indian Aces, Japan Warriors, Singapore Slammers ja UAE Royals. Igas tiimis on seitse mängijat, matš koosneb viiest setist. Settide kaupa võtavad teineteiselt mõõtu mees- ja naisüksikmängijad, meespaarid, segapaarid ning lõpetuseks legendid.

Viimaste seas teevad tänavu kaasa näiteks Mark Philippoussis ja Goran Ivanisevic. Meesüksikmängu esimesest 20 mehest osalevad aga seekord vaid Kei Nishikori, Tomaš Berdych ja Nick Kyrgios. Mängitakse Tokyos, Singapuris ja Hyderabadis, turniir algas 2. ja lõpeb 11. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles