Eesti sportlased tõid Brasiilia jiu-jitsu võistluselt 12 medalit

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: 3D Treening

Sel nädalavehtusel toimus Berliinis oluline Brasiilia jiu-jitsu võistlus Berlin Open. Eesti klubide sportlased võitsid 12 medalit.

Berlin Openile sõitnud seitse sportlast saabusid koju tosina medaliga. Võisteldi kahes kategoorias: nii gid kandes (võistluskimonoga) kui ka no-gis (lukumaadluses).

3D Treeningu peatreener Priit Mihkelson nentis, Eesti sportlased  tegid korralikku tööd, mida näitab ka võidetud medalite hulk. «Suutsime näidata, et Eesti jiu-jitsu tase on Euroopa mõistes korralik,» lisas Mihkelson.

Võistlustelt enim medaleid (kaks kulda, hõbeda ja pronksi) toonud 3D Treeningu sportlane Liisi Vaht kommenteeris, et tegu oli tema esimese võistlusega lillade vööde arvestuses. «Kahjuks kimbutas mind õlavigastus. Esimene vastane oli kõrgel tasemel, maailmameistrivõistluste pronks. Suutsin ta alistada käelukuga. Kahjuks kaotasin finaali punktidega. See jäi kripeldama, kuna oli võidetav vastane,» kommenteeris Vaht. «Kuna vastane vigastas minuga võisteldes korralikult kätt, saabus ka topeltkuld no-gi arvestuses.» Järgmise sammuna soovib Vaht minna Euroopa meistrivõistlustele.

Eesti klubid 3D Treening (Tallinnas) ja Võimla (Tartus) võistlesid ühiselt SBG Estonia nime all. Mõlemad klubid on rahvusvaheliselt tuntud klubi Straight Blast Gym (SBG) harud. Täpsemad tulemused on järgnevad:

3D Treeningu sportlased:

Liisi Vaht, lillad vööde seas givõistluse sulgkaalu hõbe ja avatud kaalu pronks; nogi sulgkaalu ja avatud kaalu kuld;

Sten Maaslieb lillade vööde seas nogi keskkaalu pronks;

Jane Soodla siniste vööde seas givõistluse kergekaalu hõbe, nogi võistluse kergekaalu hõbe ja avatud kaalu pronks;

Võimla sportlased:

Tõll Simson siniste vööde seas givõistluse kergekaalu hõbe;

Mattis Tani siniste vööde seas nogi võistluse kergekaalu pronks;

Villu Kanur siniste vööde seas nogivõistluse keskkaalu hõbe;

Taavi Liias valgete vööde seas givõistluse raskekaalu hõbe.

Berlin Open on Brasiilia jiu-jitsu üks olulisemaid võistlusi, millest võtavad osa võistlejad üle maailma. Selle korraldajaks on Brasiilia jiu-jitsu katuseorganisatsioonina tegelev IBJJF (International Brazilian Jiu-Jitsu Federation).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles