Margus Hanson: Eesti spordi edulugu

, Eesti vehklemisliidu president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esivehkleja Irina Embrich.
Eesti esivehkleja Irina Embrich. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Mõned päevad pärast Eesti vehklemisliidu valimiskoosolekut on õige aeg heita pilk möödunud nelja aasta tegemistele ning alaliidu tagasivalitud presidendina ka tulevikku. 

Neli aastat tagasi seadsin eesmärgiks meie sportlaste pääsemise Rio olümpiale ja seal edukalt esinemise. Nagu teame, võistles Rio olümpial viis Eesti vehklejat: epeenaiskond ja Nikolai Novosjolov. Jah, ootused mis olid suured nii sportlastel kui kodustel kaasaelajatel, kahjuks kõik neist ei täitunud. Selline kord sport juba on, et kohti pjedestaalil kõigile ei jätku. Aga saavutatule nüüd tagasi vaadates on tulemused ikkagi head.

Tervikuna oli olümpiatsükkel aga meie sportlastele väga edukas. Meenutagem 2013. aasta Budapesti MMil Nikolai Novosjolovi ja Julia Beljajeva kuldset pooltundi, naiskonna MM-hõbedat Kaasanist, EMi kahte kulda ja hõbedat. Meil on kuus naisvehklejat, kes tuuritavad MK-karusellis ja konkureerivad kohtadele naiskonnas. Koondise koostamise kriteeriumid on täpsustunud, suuremat rõhku pannakse sportlikule põhimõttele – kas reitingus ees, see sees. Naiskond hoiab maailma edetabelis liidrikohta. Tunnustus treeneritele ja peatreener Kaido Kaabermale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles