Besiktas ja Dinamo saavad fännide märatsemise eest karistada

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dinamo fännid põletavad Besiktase lippu.
Dinamo fännid põletavad Besiktase lippu. Foto: SCANPIX

Euroopa Jalgpalli Liit (UEFA) algatas distsiplinaarjuurdluse Kiievi Dinamo ja Istanbuli Besiktase suhtes, sest klubide fännid vägivallatsesid teisipäeva õhtul Kiievis peetud Meistrite liiga mängu eel ja järel.

Kümme inimest vajasid noahaavade tõttu haiglaravi, kui mitusada inimest enne mängu Ukraina pealinnas kaklesid. Lisaks pannakse mõlema meeskonna toetajatele süüks pürotehnika kasutamist. Lisaks süüdistatakse Dinamot kehvas mängukorralduses, kuna fännid lõhkusid ka staadionit.

UEFA eetika- ja distsiplinaarkomisjon arutleb juhtumit 2. veebruaril. Tõenäoliselt määratakse mõlemale klubile karistuseks kohustus pidada üks või mitu mängu kinniste uste taga. Meistrite liigas edasipääsu püüdnud Besiktas kaotas küll teisipäevase kohtumise 0:6, ent pääses alagrupi kolmanda kohaga siiski edasi Euroopa liigasse. Grupis viimaseks jäänud Dinamo jaoks on tänavune eurohooaeg läbi.

Fännid kaklevad Kiievis märulipolitseiga. FOTO: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix
Fännid kaklevad Kiievis märulipolitseiga. FOTO: Gleb Garanich/Reuters/Scanpix Foto: GLEB GARANICH/REUTERS
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles