Kalju sõlmis kaitseliini tugitalaga aastase lepingu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Flora vs Kalju. Karl Mööl ja Maksim Gussev.
Flora vs Kalju. Karl Mööl ja Maksim Gussev. Foto: Liis Treimann

Nõmme Kalju jalgpalliklubi sõlmis üheaastase lepingupikenduse Eesti koondise äärekaitsja Karl Mööliga, teatab klubi kodulehekülg.

«Valisin karjääri jätkamiseks Kalju, kuna olen siin aastaga kõvasti arenenud. Väga suur roll on selles olnud Sergei Frantsevil. Tema meetodid on küll olnud vaimselt rasked, kuid kui ekstra pingutada, siis areneb mängijana palju. Variante oli ka välismaale testimisele minna, kuid otsustasin vähemalt ühe hooaja veel Kaljus mängida,» sõnas Mööl.

Nõmme Kalju abitreener Sergei Terehhov: «Nägime teda oma plaanides ka järgmiseks hooajaks ning on hea meel, et ka tema oli väga huvitatud meiega jätkamisest. Karl tõestas ennast kui stabiilne ja kindel mängumees, kellelt ootame aina paremaid esitusi ning oma potentsiaali realiseerimist.»

24-aastane Mööl liitus Kaljuga 2014. aasta hooaja eel poolkaitsjana. Uues klubis sai tema positsiooniks paremkaitsja ning tänaseks on Möölist saanud Eesti liiga üks silmapaistvamaid omal positsioonil. Kaljus on Mööl kolme hooajaga kaasa teinud 97 mängu ning löönud 9 väravat. Mullune hooaeg oli tal karjääri edukaim, lüües kaitsja kohta muljetavaldavad 6 väravat ning andes 8 väravasöötu.

Tema silmapaistvad esitused teenisid talle taas kutse Eesti koondisesse, esindades rahvusmeeskonda kohtumistes Saint Kitts ja Nevise ja Antigua ja Barbuda vastu.

Kui oluline on Mööli jaoks koondisesse murdmine? «Koondises on eesoleval aastal eesmärk teenida vähemalt kutse igale koondisekogunemisele. Taijo Teniste pingile mängimine polegi hetkel esmatähtis, vaid tahan olla koondise jaoks pildis. Iga asi omal ajal.»

Nõmme Kalju esindusmeeskond alustab treeningutega 14. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles