Zenjov naasis Euroopa liigas väljakule, Manchester United pääses edasi

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Zenjov (keskel)
Sergei Zenjov (keskel) Foto: Martin Meissner/AP

Jalgpalli Euroopa liigas tagas alagrupist edasipääsu Manchester United, kes oli viimases alagrupikohtumises võõrsil 2:0 parem Luhanski Zorjast. Skoori avas 48. minutil Henrikh Mkhitaryan ning 88. minutil vormistas lõppnumbrid Zlatan Ibrahimovic.

Koduliigas võidulisa hankimisega püstihädas olevale Unitedile see tulemus siiski alagrupivõitu ei toonud, sest teises mängus oli Fenerbahce võõrsil 1:0 parem Rotterdami Feyenoordist. Kaotus nullis ühtlasi kõik hollandlaste lootused alagrupist edasi saada. Mängu ainsa värava lõi 22. minutil Moussa Sow.

C-grupis jäi Sergei Zenjovi tööandja Qabala viimases mängus võõrsil 0:2 alla Mainzile ja lõpetas nullipoisina, viimati 3. novembril platsil käinud ja seejärel vigastust ravinud Eesti koondise ründaja kuulus algkoosseisu. 77. minutil vahetati Zenjov puhkama. Teises selle grupi mängus jäi Saint-Etienne võõrsil Brüsseli Anderlechti vastu 0:2 kaotusseisu ja eksis ka penaltil, kuid võitis lõpuks ikkagi 3:2 ja tagas sellega ka belglaste ees alagrupi esikoha. 

B-grupis oli APOEL 2:0 parem Pireuse Olympiakosest ning Young Boys alistas 3:0 Astana. Edasipääsu olid juba varem taganud APOEL ja Olympiakos. D-grupis kaotas seni kõik viis mängu võitnud Peterburi Zenit viimases voorus 2:3 AZ Alkmaarile, kuid võitis grupi. Võit viis hollandlased grupist Tel Avivi Maccabi ees teisena edasi.

Henrikh Mkhitaryani (vasakult teine) värav aitas Manchester Unitedi võiduni. FOTO: Valentyn Ogirenko /Reuters
Henrikh Mkhitaryani (vasakult teine) värav aitas Manchester Unitedi võiduni. FOTO: Valentyn Ogirenko /Reuters Foto: VALENTYN OGIRENKO/REUTERS

Udu lükkas mängu edasi

E-grupi võitis AS Roma, mängides teisena edasi pääsenud Ploiesti Astraga viimases voorus 0:0 viiki. F-grupis tegid Athletic Bilbao ja Viini Rapid 1:1 viigi, teine mäng Sassuolo ja Genki vahel tuli aga tiheda udu tõttu edasi lükata. Athletic ja Genk on edasipääsu taganud, ent kui Genk peaks Sassuolo vastu vähemalt viigi kätte saama, kuulub neile Athleticu ees alagrupi esikoht.

H-grupi läbis täiseduga Donetski Šahtar, olles viimases voorus 4:2 üle Bragast. Tänu portugallaste kaotusele tõusis teiseks ja pääses edasi Gent, kes alistas ise võõrsil Kalifa Coulibaly neljanda lisaminuti väravast 1:0 Konyaspori. J-grupis alistas Fiorentina 2:1 Qarabagi ja aitas sellega edasi ka PAOKi, kes võitis ise 2:0 Libereci.

Tasavägises L-grupis pöörasid viimase vooruga seisu enda kasuks Osmanlispor ja Villarreal. Türklased olid kodus 2:0 paremad Zürichist, Villarreal alistas aga samuti kodus 2:1 Bukaresti Steaua.

Mida ei näe, seda ei näe: Sassuolo ja Genki mäng lükati päeva võrra edasi. FOTO:
Mida ei näe, seda ei näe: Sassuolo ja Genki mäng lükati päeva võrra edasi. FOTO: Foto: LaPresse/Alessandro Fiocchi/LaPresse

Inglismaa kõrgliigaklubi Southampton andis K-grupis edasipääsu käest mängu lõpus, kui lubas Hapoel Be'er Sheval 79. minutil juhtima asuda. Lisaminutitel keskkaitsja Virgil van Dijk küll viigistas, aga et esimene mäng Iisraelis oli lõppenud 0:0 viigiga, tähendas seekordne 1:1 viik, et võrdsete punktide juures pääses tänu võõrsil löödud väravale omavahelises võrdluses grupist teisena edasi Be'er Sheva. Grupi võitis Praha Sparta, viimases voorus tšehhidest kodus 2:1 jagu saanud Milano Inter jäeti viimaseks.

I-grupis kaotas grupivõidu ja edasipääsu juba taganud Schalke 0:2 Salzburgile ning Krasnodar 1:2 Nice'ile, kuid tänu paremusele omavahelistes mängudes pääses Salzburgi ees teisena edasi Krasnodar. G-grupi võitis Amsterdami Ajax, kes viigistas viimases voorus 1:1 Liege'i Standardiga. Teise koha sai Celta Vigo, kes oli 2:0 üle Panathinaikosest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles