Miks Eesti saalihokikoondis mänge võrdsete vastastega kohutavalt halvasti alustab?

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti koondis pidi saalihoki MMil vastu võtma ülivalusa kaotuse, kui 0:5 kaotusseisust võideldi välja 5:5 viik, kuid siis lasti lisaajal endale 30-sekundilise mängu järel värav visata. Taani on Eestile võrdne vastane, täpselt nagu alagrupiturniiril oli Saksamaa. Eesti alustas aga mõlemat mängu kohutavalt ning mängima hakati alles siis, kui selg oli vastu seina. Miks?

«Ma ei tea. Võib-olla arvasime, et saime neist kvalifikatsioonis jagu ning kõik tuleb jube lihtsalt. Aga taanlastel on super kaitse. Nad kuidagi suutsid end motiveerida ning tahtsid rohkem kui meie. Ma ei tea, kas me just alahindasime neid, aga me ei olnud mänguks valmis,» sõnas koondise väravasuul algkoosseisus alustanud Siim Stokkeby.

Siim Stokkeby pärast Eesti koondise kohutavat algust .
Siim Stokkeby pärast Eesti koondise kohutavat algust . Foto: Tairo Lutter

Eesti koondise kaitsja Kaspar Kallion ei usu, et meeskond mänguks valmis polnud. «Alustasime mängu päris kehvasti. Lasime kohe Taanil paar tükki endale taha lüüa. Teadsime, et nad on väsinud, sest neil oli eile viimane mäng, meil aga vaba päev. Samas ei tea, miks nii läks. Ma arvan, et me oleme mänguks valmis, aga me ei suuda kaitset lahti murda. Nii Saksamaa kui Taani istusid kaitses väga hästi,» ütles Kallion.

Samas tuleb Eesti koondist kiita, et nad 0:5 kaotusseisust välja suutsid rabeleda. Teisalt tekib küsimus, miks alles siis mängima hakatakse, kui olukord näib lootusetu. «Meil oli selg vastu seina. Kaks korda on meil vedanud, et oleme viimasel minutil ära löönud, aga nii ei saa mängida. Mäng tuleb palju varem ära teha. Iseenesest oli energia meie poolel, sest lõime paar sekundit enne lõppu värava. Kui aus olla, siis Taani lisaajal löödud värav oli ikka väga hea löök. Ilmselt oli meil jälle mingi rahulolu, et saime viigi kätte ja lasime jala jälle sirgu,» tõdes Stokkeby.

Homme tuleb kell 9 algavas kohtumises mängida 7. koha peale Saksamaaga. «Nii valusa kaotuse pealt on muidugi homsele raske vastu minna. Tuleb vastaseks, kes tuleb, meie peame oma mängu mängima,» ütles Stokkeby. Kallion andis aga julge lubaduse: «Me oleme ühtne meeskond. Homseks võtame end kokku ja võidame!»

Adam Widercrantz tähistab neli sekundit enne normaalaja lõppu visatud väravat. (25)
Adam Widercrantz tähistab neli sekundit enne normaalaja lõppu visatud väravat. (25) Foto: Tairo Lutter
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles