«Roger Federer ostaks selle eest hambatikud.»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kümmel Holmenkolleni MMil.
Peeter Kümmel Holmenkolleni MMil. Foto: Priit Simson

Holmenkolleni MMil vabatehnika­sprindis 6. koha võitnud Peeter Kümmel teenis saavutuse eest 1250 eurot. Elu suurim auhinnaraha see tema jaoks polnud – Otepää MK-etapil kolm aastat tagasi võidetud 5. koht tõi pisut rohkem sisse. «Mis ma selle rahaga ikka teen.

 See kulub niisama ära. Sulab juba ainuüksi hinnatõusu sisse ära,» sõnas Kümmel ja lisas kavala muigega: «Pealegi – ega see ole ju nii suur raha. Tennisist Roger Federer ostaks selle eest hambatikud.»

Kümmeli sõnul oli 6. kohast ja auhinnarahast märksa olulisem see, et tulemus tekitas temas soovi veelgi kõrgemate kohtade eest võidelda. Loodetavasti on need vaid aja küsimus. «Pere toidaksin ma ka selleta ära. Aga 6. koht tekitas väga suure võidunälja. Kogu see atmosfäär ja publik siin – väga võimas elamus! Lisaks muidugi ka pere ja fännide emotsioonid. See on kirjeldamatu,» meenutas Kümmel, kes võistleb kolmapäeval koos Kein Einastega ka paarissprindis.

Mingit kohta ta ennustada ei soovinud, küll aga tõdes, et klassikalises tehnikas sõidetavas paarissprindis on eesmärgid kõrged. Ka sprinterite norralasest treener Bjørn Kristianen kinnitas, et mehed on tippvormis.

«Tahaksime paarissprindis kõrgema koha saada kui Peeter vabatehnikasprindis. See on eesmärk,» avaldas Kristiansen, kes eile eestlased äärelinna hotellist metsa sõidutas. Oslost tunniajase sõidu kaugusel olevas kodumajutuses pidavat kõige paremini MMiks valmistuda saama. Sinna ei ulatuvat isegi mitte mobiililevi. «Mulle see sobib – hea rahulik,» kinnitas Kümmel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles