Björgen: ilma raskete treeninguteta poleks ma neid medaleid võitnud

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marit Björgen.
Marit Björgen. Foto: SCANPIX

Norralanna Marit Björgen võitis kodusel Holmenkolleni MMil täna juba teise kuldmedali, kui ta oli parim 7,5+7,5 km suusavahetusega sõidus.

Samas pakub endiselt palju kõneainet fakt, et Björgenil on luba kasutada asmtaravimeid, mis sisaldavad ka keelatud aineid, kirjutab Dagbladet.

Kui varasemalt on Björgenit avalikult kritiseerinud poolatar Justyna Kowalczyk ja sloveenlanna Petra Majdic, siis nüüd võis selle teema kohta lugeda ka Rootsi ajalehest Expressen.

Ka tänasel pressikonverentsil küsiti Björgeni käest tema astmaravimite kohta. «Mul on astma, kuid mul on vajalikud paberid, mis lubavad mul kasutada vajalikke ravimeid. Samas poleks ma võitnud ühtegi medalit, kui ma poleks kõvasti trenni teinud,» rääkis Björgen. «Sõidan kiiresti, kuna olen teinud eelnevatel aastatel palju tööd nii oma füüsilise kui ka tehnilise poolega.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles