Eesti sai valikturniiri korraldamise õiguse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jalgpall.
Jalgpall. Foto: SCANPIX

Eesti sai õiguse korraldada 2017. aasta sügisel U17 noormeeste EM-valikturniiri jalgpallis. Loosi tahtel mängivad Eestiga ühes grupis Šotimaa, Taani ja Andorra.

Valikturniir toimub 22.-28. oktoobrini 2017. Järgmisse ehk Eliitringi pääseb igast alagrupist kaks paremat, lisaks neli paremat kolmanda koha omanikku (kokku 13 alagruppi). Eliitringis on tänu asetusele juba koha kindlustanud Saksamaa ja Portugal. Esmakordselt võtab U17 EM-valikturniirist osa Kosovo.

Eliitringist pääseb 2018. aasta finaalturniirile 15 koondist, kellele lisandub võõrustaja Inglismaa.

Kes järgmisel aastal U17 koondist juhendavad, teeb jalgpalliliit teatavaks jaanuari alguses. Läbirääkimised potentsiaalsete juhendajatega on lõpusirgel. U17 koondist esindavad uuel hooajal 2001. aastal ja hiljem sündinud noormehed.

U19 loositi alagruppi Itaalia ja Rootsiga

Šveitsis Nyonis toimunud loosimisel sai Eesti U19 noormeeste koondis teada oma vastased järgmisel sügisel toimuval EM-valikturniiril. Eesti peab rinda pistma Itaalia, Rootsi ja Moldovaga.

Valikturniiri, mis toimub 2017. aastal 4.-10. oktoobrini, võõrustab Rootsi. Turniirilt pääseb järgmisse ehk Eliitringi iga grupi kaks paremat (kokku 13 gruppi). Kõrgeima asetusega Hispaania ja Portugal pääsevad automaatselt Eliitringi. Esmakordselt võtab valikturniirist osa Kosovo.

U19 koondiste finaalturniir toimub kaheksa meeskonna osavõtul 2018. aastal Soomes. Koondise peatreener on 2017. aastal Lars Hopp, noortekoondise abitreeneriks Joel Lindpere ja väravavahtide juhendaks Aiko Orgla. U19 koondist esindavad uuel hooajal 1999. aastal ja hiljem sündinud noormehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles