Brasiilia spordikohus vabastas lennuõnnetusse sattunud klubi absurdsest rahatrahvist

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chapecoense.
Chapecoense. Foto: Douglas Magno/AFP

Kuigi eile levis maailma meedias uudis, nagu nõutaks lennuõnnetuses pea terve meeskonna kaotanud Chapecoense klubilt sisse trahv, sest nad ei ilmunud hooaja viimasele liigamängule Atletico Mineiroga, kinnitas Brasiilia kõrgeim spordikohus, et see väide ei vasta tõele.

Superior Tribunal de Justiça Desportiva (STJD) esindaja Daniel Lameira selgitas uudisteagentuurile Efe, et reeglites on niisugune punkt küll kirjas, kuid seda ei rakendata, sest tegemist on ebatavaliste asjaoludega. Vastavalt reglemendile peaks mängule ilmumata jätnud klubi tasuma 30 ja 30 000 dollari vahele jääva trahvisumma. Samas on reeglites täiendus, et seda punkti ei rakendata, kui ilmnevad mõistetavad asjaolud, vahendab ESPN. Küll aga kanti Chapecoensele vastavalt reeglitele tabelisse 0:3 kaotus.

Meeskonna lennuk kukkus 28. novembril Kolumbias Medellinis alla, kui oldi teel Copa Sudamericana finaalmängule Atletico Nacionali vastu. Katastroofis kaotas elu 71 inimest, kelle seas oli 19 mängijat. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles