Venemaalt võeti suure tiitlivõistluse korraldusõigus ära (3)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bobisõit
Bobisõit Foto: DARRYL DYCK/The Canadian Press/PA Images

Venemaa jäi ilma tuleva aasta veebruaris Sotšis toimuma pidanud bobi- ja skeletonisõidu MMi korraldusõigusest. «Tahame anda kõikidele sportlastele ja treeneritele võimaluse võistelda, mitte keskenduda süüdistustele ja erinevatele aruteludele – olgu see siis õigustatud või mitte,» teatati rahvusvahelise alaliidu avalduses.

Üleeile andis Läti alaliit mõista, et viimase Rahvusvahelise antidopingu agentuuri raporti valguses ei näe nad võimalust Sotšis oma sportlasi võistlema lasta. Lätlaste julget sammu toetasid ka Lõuna-Korea, Austria, Suurbritannia, USA ning Saksamaa sportlased.

«Venemaa alaliit on näinud MMi korraldamise ettevalmistamisel väga palju vaeva, kuid praegune olukord ei võimalda seal võistlusi korraldada,» selgitas rahvusvaheline alaliit. Kes MMi korraldamise enda peale võtab, selgub lähipäevadel.

Sealjuures naersid venelased veel eile nende meelest lätlaste lapsiku käitumise üle. «Mitte keegi ei sure ära, kui lätlased ei tule Sotšis maailmameistriks. Kes neile ikka järgneks. Leedu? Eesti? Ärge ajage mind naerma,» sõnas Venemaa riigiduuma liige Igor Lebedev.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles