Elofsson: MMi lumi on määrdunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug annab pärast finišit lumele suud.
Petter Northug annab pärast finišit lumele suud. Foto: SCANPIX

Endise Rootsi suusaässa Per Elofssoni sõnul läksid tema kaasmaalased Marcus Hellner ja Daniel Rickardsson Holmenkolleni MMil täna peetud 15+15 km suusavahetusega sõidus suusa- ja/või määrdevalikuga alt. Hellner sai 5. ja Rickardsson alles 27. koha.

Telekommentaatorina töötav Elofsson rääkis, et kulla pälvinud norralase Petter Northugi taktika, mis nägi ette klassikadistantsil jõu säästmist, töötas ideaalselt. «Rootsi suusatajatel läks suuskadega midagi valesti, eriti klassikadistantsil. Tundus, et vabatehnikaosaks olukord palju ei paranenud,» analüüsis ta.

«Northug oli lõpus äärmiselt terav ja arendas maksimumkiirust,» jätkas Elofsson. «Suusarajad on linnale väga lähedal ning lumi on seetõttu määrdunud ja segab libisemist. Enne starti paistnud päike sulatas lund ja see võis lumekihi alt sodi välja tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles