Good bye, Anderson! Sveiks, Timermanis!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Tarva keskmängija Richard Anderson.
Rakvere Tarva keskmängija Richard Anderson. Foto: Arvet Mägi / Virumaa Teataja

Kuigi Rakvere Tarva korvpallimeeskonna peatreener Andres Sõber ei plaaninud muudatusi, sundis reedene kaotus TTÜ/Kalev II-lt siiski vangerdusi ette võtma.

Üleminekute eelviimasel päeval otsustati loobuda teist hooaega Tarvas mängivast Kanada tsentrist Richard Andersonist ja kui paberid korda saavad, siis peaks tema koha täitma endine Läti koondislane Ivars Timermanis.

Anderson on Tarva särgis teinud mitmeid väga häid mänge ja tal oli täita oluline roll eelmise aasta hõbemedalivõidus. Sel hooajal on ta aga vaevelnud põlvehädade käes ja viimastes mängudes ei ole näidanud kõige paremat minekut. Seega otsustas Sõber mängija teenetest loobuda. Anderson mängis sel hooajal Tarva eest 25 kohtumist, kogus keskmiselt 8 punkti ja 5,5 lauapalli mängus.

Korvialuse tühimiku peaks aga täitma Timermanis, kes sel hooajal on mänginud Riia Baronsis üheksa mängu ning visanud keskmiselt 8,1 punkti ja võtnud 3,8 lauapalli. 28-aastane ja 203 cm pikkune Timermanis on varasemalt mänginud neli hooaega BK Ventspilsis (2003-2007) ja kaks hooaega (2007-2009) Saksamaa Bundesligas Eisbären Bremerhavenis.

Sõber pidas muutuste ajendiks reedest kaotust. «Kui meil on kodus raskusi tabeli seitsmenda meeskonnaga, siis mida me esimese poolte võistkondadega võõrsil teeme,» arutles Sõber. «Sellest tingituna vasardaski peas mõte, et mingi muutuse peame tegema. Timermanis on mänginud mitmetes tugevates klubides ja peaks meile abiks olema.»

Uus mees peaks Tarva trennidega liituma juba esmaspäeval ja loodetavasti saab paberimajandus õigel ajal korda ja Timermanis juba reedel Valga vastu Tarva särgi selga tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles