Karateka Lauri Mengel sai Tallinnas 2. ja 3. koha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Mengel
Lauri Mengel Foto: Silver Gutmann

Valitsev Eesti meister Lauri Mengel võistles nädalavahetusel Tallinna spordihallis peetud rahvusvahelisel karateturniiril Estonian Open 2011.

Mengel võistles raskekaalus ehk üle 84 kg kaaluvate meeste seas, kus saavutas 3. koha ning Open arvestuses ehk absoluutkaalus, kus võitis hõbemedali.

Enda võistlusklassis (+84 kg) läks Mengel esimesena vastamisi rootslase Jonathan Hydeniga ning võitis 8:2. Seejärel tuli tal poolfinaalis tunnistada venelase Aleksei Kovaljovi 7:4 paremust.

Pronksimatšis oli Mengel kindlalt 9:1 parem soomlasest Mikko Oksmanist ning saavutas seega 3. koha.

Absoluutkaalus oli Mengel esimeses ringis vaba, 2. ringis alistas 3:0 valgevenelase Vitali Raki, veerandfinaalis 4:0 lätlase Artis Pukitise ja poolfinaalis venelase Zurab Gabelija.

Finaalis läks Mengel vastamisi tugeva Läti karateka Ruslan Sadikoviga, kahjuks seekord jõud meie lõunanaabrist üle ei käinud ja vastu tuli võtta 0:2 kaotus ja hõbemedal. Sadikov võidutses Tallinnas ka kuni 75 kg kaaluvate meeste seas.

«Võistlusega võib rahule jääda, medalid sain kätte, samas on okas hinges oma kaaluklassi pärast, tahtnuksin kulda,» tunnistas Mengel. «Kaotasin poolfinaalis oma lolluse tõttu, olin 3:0 ees ja muutusin pisut laisaks, aga 3:0 pole veel mingi edu. Vastane läks 4:3 ette, suutsin veel 4:4 viigistada, aga siis kasutas ta minu nõrkusi hästi ära ja võitis. Oleksin pidanud algusest peale ise aktiivsem olema, olin liiga passiivne.»

«Lätlane on väga tugev, ta oli minu jaoks liiga väike ja kiire, nagu välk,» lisas Mengel.

Eesti suurimast karateturniirist võtsid tänavu osa sportlased Eestist, Lätist, Leedust, Soomest, Rootsist, Venemaalt, Valgevenest ja Ukrainast.

Järgmise võistluse teeb Mengel kuu aja pärast. 26.-27. märtsil on kavas nii Eesti meistrivõistlused kui ka Swedish Open, kuid viiekordne Eesti meister Mengel pole veel otsustanud, kas osaleb mõlemal võistlusel või ainult Swedish Openil.

«Minu kaaluklassis on Eestis konkurents väike, targem oleks minna Rootsi, kus on võimalik saada mitu kvaliteetset matši,» selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles