Kuidas peatreenerid kaotusest üle saavad?

Mariel Gregor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gert Kullamäe teab hästi tunnet, kui asjad ei suju.
Gert Kullamäe teab hästi tunnet, kui asjad ei suju. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Und ei tule, peas jooksevad kaotatud mängu võtmemomendid. Millega leevendavad peatreenerid kaotusevalu ja kuidas raskest olukorrast välja tulevad? Kas mängijate peale röökimine aitab? Võitlusliku olemusega inimesele on kaotamine äärmiselt ebameeldiv ja kui oled palju tööd (trenni) teinud, siis peabki kaotus valus olema. Aga mitte liiga pikalt, sest enesehaletsus edasi ei vii, teavad Eesti tipptreenerid.

Laste- ja noortetiimidele võib korrutada, et esmatähtis on kogemuste omandamine, areng. Aga profivõistkondadelt, kel on omanikud, sponsorid ja ka ootustega fännid taga, oodatakse tulemust. Tekivad pinged, millega peab kuidagi hakkama saama. Uurisime Eesti tipptreeneritelt, kuidas nemad kaotamisega toime tulevad.

Tartu Ülikooli korvpallimeeskonna loots Gert Kullamäe ütleb, et temal on mingid kindlad väljakujunenud rutiinid, kuidas ta kaotusest üle saab ja kuidas käitub. «Ma kindlasti ei lähe peale mänge garderoobi röökima. Püüan rahulikuks jääda, kellegi peale karjumine ei aita mängijat,» usub juhendaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles