Matšist Klitškoga algab esimese miljardäri vormimine

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško eile Wembley staadionil.
Anthony Joshua (vasakul) ja Vladimir Klitško eile Wembley staadionil. Foto: DANIEL LEAL-OLIVAS/AFP/Scanpix

POKS. Profipoksis on ikka ja alati liikunud suured rahasummad – mitu aastat oli maailma suurima teenistusega sportlane Floyd Mayweather jr, omal ajal olid Mike Tysonile makstavad honorarid uskumatud. Nüüd arvab mitu eksperti, et on olemas mees, kellest võib saada poksi esimene miljardär.

Nädalavahetusel avaldati poksisõprade poolt pikalt oodatud uudis – 29. aprillil lähevad omavahel vastamisi Vladimir Klitško ja Anthony Joshua. Kui esimene valitses üliraskekaalu üle kümne aasta, siis teises nähakse meest, keda võiks nüüd ees oodata sama pikk võimuperiood. 27-aastane britt astus profiringi 2013. aastal ning seejärel on ta nokaudiga võitnud kõik oma 18 matši.

Joshua ja Klitško duell leiab aset Wembley staadionil eeldatavalt 90 000 pealtvaataja ees. Kui 40-aastase Klitško jaoks on see viimane võimalus saada enda valdusesse meistrivööd, siis Joshua loodab selle matšiga tõusta tšempionist legendiks. Klitško käis ringis viimati aasta aega tagasi, kui ta kaotas Tyson Furyle. Järjekordne kaotus paneks kogenud ukrainlase seisu, kust ei oleks enam tagasiteed mõnele tiitlimatšile. IBFi meistrivöö omanik Joshua lisaks võidu korral enda kontosse ka WBA tiitli.

Praeguses seisus peetaksegi Joshuat juba favoriidiks, kuid samas tuleb tunnistada, et nii tugevat vastast ei ole tal aga kunagi olnud. Sellest annavad tunnistust ka rahalised numbrid – seni on Joshua teeninud profina umbes 20 miljonit eurot, duell Klitškoga toob talle eeldatavalt sisse üle 60 miljoni euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles