Sebastien Ogieri otsuse tagajärjel jääb üks WRC-tiim loomata

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nasser Al-Attiyah on 2011. ja 2015. aastal võitnud Dakari ralli. 2012. aasta Londoni olümpiamängudel võitis mees kaarrajalaskmises aga pronksmedali.
Nasser Al-Attiyah on 2011. ja 2015. aastal võitnud Dakari ralli. 2012. aasta Londoni olümpiamängudel võitis mees kaarrajalaskmises aga pronksmedali. Foto: CHRISTOPHE ENA/AP/Scanpix

Mõnda aega oli õhus võimalus, et tuleval hooajal kihutava autoralli MM-sarjas ka uued Volkswagen Polo masinad. Nüüd tundub, et see mõte on siiski lõplikult maha maetud ja Volkswagenid jäävad ikkagi garaaži seisma.

Uued Volkswagenid oleks rajale aidanud Katarist pärit rikkur ja rallisõitja Nasser Al-Attiyah. Tema ideeks oli luua võistkond nimega «Team Qatar» ja saata MM-sarjas võistlema kolm rallimasinat. Nendest ühe rooli oleks ta ise keerama hakanud, kirjutab Speedweek.

Al-Attiyah lootis üheks meeskonna liikmeks meelitada neljakordse maailmameistri Sebastien Ogieri. Nüüd on selge, et Ogier istub M-Spordi masina rooli ja sellega läheb M-Sporti ka Red Bulli sponsorraha. Red Bulli rahasid lootis endale saada ka Al-Attiyah.

Kuna Volkswagen Groupist 17 protsenti kuulub Katari riiklikule investeerimisfondile Qatar Investment Authority, siis oli Al-Attiyahi suurejoonelisel plaanil ka tõepõhi all.

Ogieri asemel lootis Al-Attiyah ikka panna kokku kolmeliikmelise tiimi, kus oleksid lisaks temale ka norralased Andreas Mikkelsen ja Mads Östberg. Taoline projekt aga Red Bullile huvi ei pakkunud ja seega Volkswagenid uuel hooajal rajale ei tule.

Kahekordne Dakari ralli võitja Al-Attiyah hakkabki nüüd keskenduma järgmise aasta Dakari rallile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles