M-Sport tahab kahte tiitlit, millest ühte ei ole võidetud 35 aastat (1)

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus Ford Fiesta
Uus Ford Fiesta Foto: m-sport.co.uk

M-Spordi rallimeeskond palkas tulevaks hooajaks enda WRC-sarja sõitjateks Sebastien Ogieri ja Ott Tänaku. Tulevaks hooajaks on meeskonnal kindel siht võita kaks MM-tiitlit – nii individuaalne kui ka võistkondlik.

Kui individuaalset MM-tiitlit oodatakse loomulikult neljakordselt maailmameistrilt Sebastien Ogierilt, siis ka Tänakult oodatakse piisavalt punkte, et noppida esikoht ka konstruktorite arvestuses.

Tegemist on paraja väljakutsega, kuna Fordil ei ole suuri tiitleid võidetud juba väga pikka aega. Konstruktorite arvestuses tuli Ford viimati maailmameistriks 2007. aastal, kui kihutati veel Ford Focus RS WRC masinal ning tiimi kuulusid soomlased Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen.

Individuaalne MM-tiitel võideti Fordiga viimati aga 1981. aastal, kui Ford Escort RS1800 tõi hooaja lõppedes võidukalt finišisse soomlane Ari Vatanen.

«Läheme Monte Carlo rallile Ford Fiesta WRC masinaga, millel küljel ilutseb number 1. Meil on viimaste aastate tugevaim sõitjate koosseis,» rõõmustas M-Spordi boss Malcolm Wilson tiimi pressiteate vahendusel. «Oleme uue hooaja eel ülimalt elevil. Usume, et oleme valmis saanud erakordse auto. Oleme võimalikult heas positsioonis, et alustada uut ajastut.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles