Venno vedas kodumeeskonna võidule, Täht ja Pupart teenisid kaotuse

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oliver Venno koondise särgis.
Oliver Venno koondise särgis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kolmapäev oli tihe tööpäev võõrsil mängivate Eesti võrkpallurite jaoks, kui kolme võistkonna ridades käis väljakul koguni viis Eesti koondislast. Kõige paremini käis käsi Türgis pallival Oliver Vennol, kelle 18 punkti tüürisid koduklubi võidusadamasse. Edukad olid ka Renee Teppan ja Martti Juhkami, Keith Pupart ja Robert Täht leppisid kaotusega. 

Võõrsil peetud mängus tabelis mõned kohad tagapool asunud Afyon Belediye Yüntasi võistkonna vastu 3:0 (20, 16, 15) võiduni jõudnud Ankara Maliye Milli Piyango edus oli suurim roll Oliver Vennol, kes tõusis 18 punktiga üleplatsimängijaks. Eesti koondislane lõi 24-st tõstest punktiks 13 (54%) ning lisas võitu kolm blokipunkti ja kaks pallinguässa. Pluss-miinus arvestuses oli eestlase kasutegur koguni +14. Maliye Milli Piyango kerkis kolme võidupunkti toel turniiritabelis seitsmendalt kohalt viiendaks, eilne vastane Afyon Belediye Yüntasi hoiab kaheteistkümne võistkonna konkurentsis üheksandat kohta, kirjutas volley.ee.

Kodupubliku ees Olsztyni Indykpolilt 1:3 (-19, -22, 21, -23) kaotuse saanud Lubini Cuprumi jaoks muutis olukorra veelgi valusamaks asjaolu, et turniiritabelis lubati Olsztyni meeskond endast mööda. Eilses vastasseisus kujunes võõrustajate komistuskiviks rünnakute realiseerimine, kui vaid 38% üritustest lõppes punktivõiduga. Kahjuks ei olnud erandid ka Eesti koondislased, kes esinesid võistkonna keskmisest isegi kehvemini - Keith Pupart näitas rünnakul 33-protsendilist (27-st 9) ja Robert Täht 29-protsendilist (7-st 2) efektiivsust. Kogu kohtumise kaasa teinud Puparti kõik üheksa punkti tulidki rünnakul, kahes esimeses geimis mänginud Tähe arvele kogunes lisaks kahele rünnakupunktile ka üks blokipunkt. Olsztyni esinduse endast mööda lubanud Cuprum langes viiendalt kohalt kuuendaks, olles neljateistkümnest voorust kogunud 25 punkti.  

Endiselt võidult-võidule marssiv Innsbrucki Hypo Tirol pidas eile Grazi meeskonnaga kaks tasavägist geimi, saavutades lõpuks 3:0 (24, 18, 23) võidu. Kogu mängu väljakul viibinud Martti Juhkami tõi võitjatele rünnakul 9 (43%) ja blokis ühe punkti. Vahetusmängija rolliga leppinud Renee Teppan käis episoodiliselt väljakul nii esimeses kui kolmandas geimis, aidates võitjaid ühe blokipunktiga. Ainsana kaotuseta püsiv ja teisel kohal jätkav Innsbrucki esindus on üheteistkümnest mängust kogunud maksimaalsed 33 punkti, jäädes kahe vähempeetud mängu juures suurimast rivaalist Bleiburgi SK Posojilnica Aich/Dobist maha kolme punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles