Tallinnas alanud male Euroopa meistrivõistlused toovad Eestisse maailma tipud

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vasakult paremale: male EMi esimene peakohtunik Stephane Escafre, Euroopa Maleliidu esindaja Gennadi Nesis, FIDE president Kirsan Iljumžinov, EML nõukogu liige Ken Koort, FIDE Balti tsooni president Aris Ozolins, EOK asepresident Jüri Tamm.
Vasakult paremale: male EMi esimene peakohtunik Stephane Escafre, Euroopa Maleliidu esindaja Gennadi Nesis, FIDE president Kirsan Iljumžinov, EML nõukogu liige Ken Koort, FIDE Balti tsooni president Aris Ozolins, EOK asepresident Jüri Tamm. Foto: Oleg Hartsenko

Täna algasid Tallinnas Euroopa meistrivõistlused kiir- ja välkmales, millest võtab osa 550 maletajat 28 riigist, nende hulgas ka üle 75 malesuurmeistri. Euroopa meistrivõistlused kiir- ja välkmales toimuvad Eestis esimest korda.

Maailma tippudest osaleb võistlustel näiteks Azerbaidžaani maletaja Teimur Radjabov, kelle FIDE välkmale reiting on 2800 ning eksmaailmameistrid Ruslan Ponomariov Ukrainast ja Alexandr Khalifman Venemaalt.

Euroopa meistrivõistlused kiir- ja välkmales avab kultuuriminister Indrek Saar. «Algavad Euroopa meistrivõistlused on läbi aegade suurimad ja kõrgetasemelisemad rahvusvahelised malevõistlused Eestis. Paul Keres on suurepärane näide Eesti sportlasest, kelle eeskuju ja võidud on toonud Eesti malemaailma keskpunkti ja innustab malega tegelema ka meie järeltulevaid põlvkondasid. Soovin meie malemeistritele edu võistlustel ning head lõppevat Paul Kerese aastat,» sõnas minister.

Tänavu võistluseid korraldava Eesti Maleliidu juhatuse esimehe Hendrik Olde sõnul on male EMi toimumine Eestis üks lõppeva maleaasta «Paul Keres 100» raames toimuvaid tippsündmusi. «Meil on hea meel, et Paul Kerese aasta toob Eestisse nii väärika seltskonna maletajaid. Võistluste raames tulevad Eestisse mitte ainult Euroopa, vaid maailma tipud. See on omamoodi kummardus Eesti malelegendile,» kommenteeris Olde. 

Eestist osaleb võistlustel üle 150 maletaja, kaasa arvatud Eesti maletipud Meelis Kanep, Kaido Külaots ja Ottomar Ladva.

Võistluste raames külastab Eestit ka Rahvusvahelise Maleföderatsiooni ehk FIDE president Kirsan Iljumžinov, kes osaleb homme kell 11.00 võistluste avamisel.

Euroopa maletipud võistlevad kiirmales 15. ja 16. detsembril ning välkmales 17. ja 18. detsembril. Kiirmale võitjad kuulutatakse välja 16. detsembri õhtul kell 21.00 ja välkmale võitjad 18. detsembril kell 14.30. Euroopa meistrivõistluste auhinnafond on üle 30 000 euro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles