Eesti rattaässad: peame vastu võtma selle, mida antakse

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Kangertit ja Rein Taaramäed näeb tuleval hooajal koos sõitmas ilmselt Giro'd Italial ja Vueltal.
Tanel Kangertit ja Rein Taaramäed näeb tuleval hooajal koos sõitmas ilmselt Giro'd Italial ja Vueltal. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti kõrgeimal tasemel pedaalivate rattaproffide Rein Taaramäe ja Tanel Kangerti kalender kujuneb tavapäraselt tihedaks, kuid esimest korda pärast 2009. aastat tekib ilmselt olukord, et rattamaailma kõige mainekamal suurtuuril Tour de France’il ei tee kaasa ükski eestlane.

Taaramäe hing ihkaks pärast aastat pausi taas Prantsusmaal võidu sõita, ent esialgse plaani järgi on tema teeneid vaja eelkõige mais peetaval Giro d’Italial. Mullu Itaalia velotuuri eelviimase etapi võitnud Katjuša-Alpecini rattur lisas, et Tour de France’il osalemine pole siiski välistatud, sest enam kui poole aastaga võib igasuguseid asju juhtuda.

«Meeskonnal on ka plaan B, mis võib millalgi käiku minna ja siis oleks ma ka Touril stardis. See ajaks lausa õhinasse, sest kolmest suurtuurist on just seal etapp võitmata,» lausus ta.

Kangerti eelistus oli aga Giro ja selle ta ka sai. «Tiimis arutleti päris pikalt, kumba suurtuuri mulle panna. Minu valik langes Giro kasuks ja õnneks tegi juhtkond sama otsuse,» rääkis Astanas juba seitsmendat hooaega alustav proff.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles