Venemaa poksiäss põrus aasta jooksul teist korda dopinguga, tiitlimatš jääb ära

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksandr Povetkin.
Aleksandr Povetkin. Foto: Pavel Lisitsyn/Sputnik/Scanpix

Venemaa üliraskekaalupoksija Aleksandr Povetkin põrus taas dopingukontrollis. Povetkin pidi täna tiitlimatšis kohtuma Kanada poksija Bermane Stivernega. Mehed pidid heitlema WBC nö vahetiitli eest. WBC meistrivöö kuulub ameeriklasele Deontay Wilderile.

Povetkini ja Stiverne matš pidi täna aset leidma Jekaterinburgis. Venelase promootori Andrei Rjabinski sõnul jäi tema klient dopingukontrollis vahele ostariiniga. Tegemist on ainega, mis aitab kaasa lihaste kiiremale kasvamisele, kirjutab The Guardian.

WBC president Mauricio Sulaiman teatas seepeale Twitteris, et nemad matši ei tunnusta ning tiitlit välja ei jagata. Venemaa meedia teatel üritas Povetkini tiim siiski Stivernet veenda ringi tulema. Stiverne keeldus aga pakkumisest.

Povetkin jäi dopinguga vahele ka aprillis, kui tema proovist leiti meldooniumit. Toona mõisteti Povetkin õigeks ja WBC võttis vastu venelase selgituse, mille kohaselt tarvitas ta meldooniumit enne 2016. aastat ehk ajal, mil see oli lubatud.

Toona jäi positiivse dopinguproovi tõttu pidamata aga Povetkini ja Wilderi tiitlimatš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles