TLÜ alistas karikafinaalis kindlalt suurkonkurendi Rapla

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnus peetaval karikavõistluste nädalavahetusel alistas TLÜ naiste finaalis ootamatult kindlalt 77:61 FCR Media/Rapla KK.

Detsembri algul oli hooaja esimeses omavahelises kohtumises ehk Eesti-Läti Ühisliigamängus peale jäänud Rapla tulemusega 85:80. Möödunud aasta karikafinaalis Kuressaares olid Rapla klubi eelkäija 1182 Tallinna võidunumbrid TLÜ üle 86:78.

 TLÜ läks Samantha MacKay kaugviskest juhtima 13:6, ent tasavägise veerandi lõpuks oli Rapla ees 18:17. Teisel veerandil tegi MacKay Rapla 24:19 eduseisust viiepunktise seeria, lisaks korvid Greeta Üpruselt ja Eliise Käitilt ning TLÜ oli ees 30:24. Poolaeg lõppes siiski tulemusega 32:29.

Kolmas veerand sai Raplale saatuslikuks, sest TLÜ võitis selle 25:11. Rapla üritused olid kuidagi meeleheitlukud, vägisi tehtud. Pall liikus justkui hästi (enamasti), kuid lahendusteni ei viinud. TLÜ oli kaitses tubli ning võistkonnavaim tundus ühtsem ja vägevam. Kolmandal veerandil oli taas pidurdamatu MacKay.

Viimasel veerandil tõstis Rapla pisut survet, tules 46:65 seisult 54:65-le, kuid alla 11 punkti vahe ei kahanenud ja hakkas pigem lõpus taas kasvama. Rapla naiskonna liidrid Darja Lipanskaja, Pirgit Püü, Laina Mesila-Kaarmann ja Francisca-Petronella Donders tabasid finaalis nelja peale viskeid 51st 11.

Janne Rits, TLÜ peatreener sõnas: «See jõud ja võidutahe oli meie sees juba kaua, nüüd pääses see välja. Täna võitis see, kes rohkem võitles ja pingutas. Et vahe lõpus nii suureks läks, see oli lihtsalt vastase mängu lagunemise arvelt. Muidu oleme ju võrdsed naiskonnad.»

Ta jätkas: «Väljakul polnud mitte kaks, vaid viis liidrit, seda näitab ka see, kui lasksime esimesel poolajal neil visata 29 punkti. Kaitses tegime eelmisest omavahelisest mängust selgelt omad järeldused.»

Rapla peatreener Howard Frier sõnas: «Ei olnud täna üldse meie päev. Polegi midagi väga selgitada... Teised olid näljasemad, võitlesid ja tahtsid rohkem. Seda on halb öelda, aga tahtsid tõesti rohkem. Ka meie tahame alati võita, aga nemad olid meist ses osas täna paremad. Ja see väljendus kogu mängus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles