Video: äsja dopinguga patustanud Povetkin lõi asendusmehe jõhkralt nokauti (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johann Duhaupas.
Johann Duhaupas. Foto: Valery Sharifulin/TASS/Scanpix

Dopingut tarvitanud Venemaa poksiässa Aleksandr Povetkini tiitlimatši Bermane Stiverne'iga küll nädalavahetusel ei toimunud, ent venelane näitas Sitverne'i asendajaks kutsutud Johann Duhaupas' vastu siiski võimu.

Viimasel hetkel ringi astunud Duhaupas kannatas Povetkini vastu ära viis raundi, ent kuuendas lõi Povetkin ta vasaksirgega halastamatult põrandale. Prantslase jaoks lõppes kohtumine arstide hoole all, sest ta sai nii ajupõrutuse kui ka ninaluumurru. Haiglasse ei pidanud 35-aastane Duhaupas siiski jääma, sest ta lubati kodusele ravile.

«Läksin riskima, kuid see ei toiminud. Järgmisel korral püüan matšiks paremini valmistuda,» kirjutas Duhaupas oma Facebooki-kontol. Povetkin seevastu kiitis prantslast selle eest, et too soostus vaid paaripäevase etteteatamisega ringi astuma. «Stiverne’i silmad ei säranud, ta nägi juba kaalumisel välja nagu kallerdis. Duhaupas’ga oli seevastu hoopis teine lugu,» kasutas Povetkin ühtlasi võimalust Stiverne’i õrritamiseks.

Sitverne ja Povetkin pidanuks heitlema vahetiitli eest ehk selle nimel, kumb pääseb jõudu katsuma WBC meistrivöö omaniku Deontay Wilderiga. Vahetult enne matši selgus aga, et venelane on patustanud ostariini nimelise ainega. Povetkin jäi dopingukontrollis vahele ka aprillis, kui tarvitas kurikuulsat meldooniumit, ent siis mõisteti mees tagantjärgi õigeks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles