NBA võttis Tähtede mänguks kasutusele olulise reeglimuudatuse

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NBA Tähtede mäng peetakse veebruaris New Orleansis, kus sama üritus toimus ka neli aastat tagasi.
NBA Tähtede mäng peetakse veebruaris New Orleansis, kus sama üritus toimus ka neli aastat tagasi. Foto: USA Today Sports/USA Today Sports/Scanpix

Korvpalliliiga NBA võttis vastu muudatuse Tähtede mängule pääsemise reeglite osas. Enam ei selgu algviisikud ainult rahvahääletusel, vaid oma sõna saavad sekka öelda ka mängijad ise ja ajakirjanikud.

Kui seni valiti rahvahääletusele Ida ja Lääne meeskonna algviisikud ning ülejäänud koosseisu nimetas vastava meeskonna treener, siis nüüd moodustab rahvahääletuse tulemus vaid 50% hääletuse osakaalust. 25% osas võetakse arvesse mängijate ja 25% osas ajakirjanike hääli.

Seejuures on mängijatel soovi korral luba anda hääl ka iseendale. Hääleõiguslikke ajakirjanikke on 75 ringis ning nende ja mängijate antud hääled jäävad saladuseks. Muutus peaks vähendama olukorda, kus hääli antakse ennekõike populaarsetele mängumeestele, mitte aga tingimata neile, kes seda hooaja põhjal enim vääriksid.

Käimasoleva hooaja Tähtede mäng peetakse 19. veebruaril New Orleansis. Hääletus avatakse jõulude ajal ja see kestab 16. jaanuarini, algviisikud tehakse teatavaks kolm päeva hiljem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles