Ogier: tahan viia M-Spordi taas võitude teele

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier (paremal) koos tänavuse vormel-1 sarja maailmameistri Nico Rosbergiga.
Sebastien Ogier (paremal) koos tänavuse vormel-1 sarja maailmameistri Nico Rosbergiga. Foto: MATTHIAS BALK/AFP/Scanpix

M-Spordi rallimeeskonnaga tulevaks hooajaks lepingu sõlminud neljakordne maailmameister Sebastien Ogier loodab Fordi rallimasina taas tippu viia. Prantslane ise tunnistas intervjuus Red Bullile, et tegelikkuses ei ole vaja tal enam kellelegi midagi tõestada.

«Olen viimastel aastatel palju saavutanud ja tunnen, et olen positsioonis, kus mul ei ole enam midagi kaotada,» sõnas neljal hooajal järjest Volkswageni roolis maailmameistriks kroonitud Ogier Red Bull Content Poolile. «Ma ei pea enam ka midagi tõestama.»

Siiski on prantslasel soov viia Fordi rallimeeskond uuesti võitude teele ja tiitliteni. Konstruktorite arvestuses tuli Ford viimati maailmameistriks 2007. aastal, kui kihutati veel Ford Focus RS WRC masinal ning tiimi kuulusid soomlased Marcus Grönholm ja Mikko Hirvonen.

Individuaalne MM-tiitel võideti Fordiga viimati aga 1981. aastal, kui Ford Escort RS1800 tõi hooaja lõppedes võidukalt finišisse soomlane Ari Vatanen.

«Annan endast loomulikult parima. Minu jaoks on heaks väljakutseks võimalus viia see meeskond pärast raskeid aastaid taas eduteele,» rääkis Ogier.

Prantslane on juba hoogsal testinud ka M-Spordi uue hooaja masinat ning lähiajal on seda plaanis veelgi teha. «Testisin autot viimati 2 päeva Rootsis. Järgmine test on mul jaanuaris ja samuti kaks päeva. Loodetavasti saan tunnetuse kiiresti kätte,» lisas rallimees. «Seega on natuke vara öelda, mida me täpselt suudame saavutada.»

Tuleval hooajal Ott Tänakuga koos M-Spordi ridades kihutavast Ogierist on ralliajaloos rohkem saavutanud ainult tema legendaarne kaasmaalane Sebastien Loeb. Kui Ogier on võitnud 38 rallit ja tulnud 4 korda maailmameistriks, siis mõlema numbri lööb üle ainult Loeb, kellel on vastavalt ette näidata 78 etapivõitu ja 9 tiitlivõitu.

«Kui ma alustasin rallisõitja karjääri, siis minu unistuseks oli jõuda WRC-sarja ja suurimaks sihiks oli võita MM-tiitel. Olen saavutanud isegi rohkem ja seetõttu on see olnud imeline teekond,» rääkis Ogier. «See teekond ei ole siiski veel läbi. Vaatame, mida tulevikul mulle veel pakkuda on.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles