Northug loobus hooaja ühest tippsündmusest

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Petter Northug.
Petter Northug. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Norra suusaäss Petter Northug sel hooajal Tour de Skil ei osale, kuna pole jätkuvalt täismahul treenima hakanud.

Eile teatas 30-aastane Northug Norra suusaliidu vahendusel, et keskendub eelkõige Lahtis toimuvatele maailmameistrivõistlustele. «Mind häirib, et ma ei saa tuuril osaleda, aga kasutan seda lisamotivatsioonina maailmameistrivõistlustel,» ütles Northug.

Northug treeneri sõnul pole suusataja treeningmahud veel sellised, mis lubaksid tal raskest tuurist osa võtta. «Ta treenib suhteliselt väikeste mahtudega. Loodame, et ta suudab veebruaris toimuvaks MMiks vormi saada. Varsti hakkab ta loodetavasti taas normaalses mahus treenima,» ütles Vidar Løfshus.

Northugi koha saab Norra koondises endale Sjur Røthe. Tour de Ski algab 31. detsembril Val Müstairi vabatehnikasprindiga. Legendaarne Val di Fiemme lõputõus võetakse ette 8. jaanuaril. 

Norra koondis Tour de Skiks:

Mehed: Hans Christer Holunder, Finn-Hågen Krogh, Simen Hegstad Krüger, Emil Iversen, Didrik Tønseth, Martin Johnsrud Sundby, Niklas Dyrhaug, Sjur Røthe.

Naised: Ingvild Flugstad Østberg, Kathrine Rolsted Harsem, Silje Øyre Slind, Ragnhild Haga, Maiken Caspersen Falla, Kari Øyre Slind, Heidi Weng, Lotta Udnes Weng

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles