Aastast mängukeeldu kandev tippjalgpallur: kaalusin enesetappu

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emmanuel Eboue
Emmanuel Eboue Foto: SCANPIX

Elevandiluuranniku jalgpallur Emmanuel Eboue, kes karjääri tippajal kuulus Londoni Chelsea ridadesse, tunnistas, et mängukeeld on talle rusuvalt mõjunud.

Eboue kannab FIFA määratud aastast mängukeeldu pärast seda, kui kohus andis rahatülis õiguse tema agendile. Sebastien Boisseau nõudis kohtu kaudu miljoni naela suurust summat, väites, et Eboue jättis raha talle maksmata, kui siirdus 2011. aastal Arsenalist Türki Istanbuli Galatasaraysse.

Kohus mõistiski summa Ebouelt välja, tühistas ühtlasi tema lepingu Sunderlandiga ja määras 33-aastasele jalgpallurile tagatipuks aastase võistluskeelu. Eboue hoiab end praegu vormis ühe poolprofessionaalse Londoni meeskonna juures, kuid Daily Telegraphile antud intervjuus tunnistas ta, et platsilt eemalviibimine on talle raskelt mõjunud.

«On palju päevi, kus ma ei taha isegi voodist välja tulla. Ühel päeval mõtlesin enesetapule. Pere aitab mul jõudu leida, pean nende eest hoolitsema, kuid kardan mõeldagi, mida võiksin teha, kui oleksin üksi. Olen vahel päeva või kaks järjest magamistoas. Üksinda. Keeran ukse lukku, loen piiblit ja mõtlen: Emmanuel, miks sa endaga nii teed?» kirjeldas Eboue.

Seitsmeaastase poja isana peab Eboue jalgpalliga pidevalt kokku puutuma, sest Mathias mängib Arsenali noortemeeskonnas. «Iga kord, kui seal käin, tuleb keegi küsima: Emmanuel, millega tegeled? Kas sa oled karjääri lõpetanud? Ja pean oma olukorda selgitama. See on väga närvesööv. Kõik, kes mind tunnevad, näevad mu näost, et ma pole õnnelik.»

Eboue sõnul teeb talle ka haiget, et temaga ei ole ühendust võtnud ükski koondisekaaslane, kaasa arvatud Kolo Toure. «Kui Kolo 2011. aastal keelatud ainete tarvitamise eest võistluskeeldu kandis, suhtlesin temaga iga päev. Aga tal on Celticus rasked ajad, nii et ma saan temast aru. Ma ei pane talle midagi pahaks. Nad on kõik mu vanemad vennad ja teavad, mis seisus olen. Muidugi olen ma pettunud – sõbrad peaksid seisma üksteise kõrval ka raskel ajal. Kuid elu on selline. Üritan kõike positiivselt võtta,» rääkis Eboue, kelle karistus lõpeb aprilli esimesel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles