Fenerbahce põrmustas lisaajal Moskva CSKA ja sai magusa revanši

Ats Kuldkepp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
CSKA staar Miloš Teodosic (paremal) Fenerbahce mängujuhi Bobby Dixoni vastu.
CSKA staar Miloš Teodosic (paremal) Fenerbahce mängujuhi Bobby Dixoni vastu. Foto: Alexander Shcherbak/Alexander Shcherbak/TASS

Korvpalli Euroliigas läksid vastamisi mullused finalistid Moskva CSKA ja Istanbuli Fenerbahce. Nagu ka kevadises finaalis, läks mäng nüüdki lisaajale, aga 95:79 võit läks seekord Türgi klubile. Lisaaeg kuulus Fenerbahcele koguni 20:4!

Kuigi CSKA juhtis suurema osa mängust, kulges viimane veerand väga tasavägiselt. CSKA läks 27 sekundit enne normaalaja lõppu juhtima, kui Nikita Kurbanovi kolmene tegi seisuks 75:72. 14 sekundit enne lõppu suutis Bobby Dixon aga viigistada, kui tabas lähiviske ja meelitas CSKA tsentrilt James Augustine'ilt välja ka vea. Miloš Teodosici lõpusekundite kolmene enam ei tabanud.

Lisaaeg kujunes CSKA 17-mängulise koduvõitude seeria lõpetanud Fenerbahce peoks. Kahe minutiga tehti sisse üheksapunktiline vahe ja ohtlikuks CSKA enam ei saanudki.

Võitjate kasuks tõi suurepärase teise poolaja teinud Bobby Dixon 25 punkti, Ekpe Udoh lisas 17 punkti, 11 lauapalli ja viis blokeeritud viset. CSKA resultatiivseim oli paarinädalaselt vigastuspausilt naasnud Miloš Teodosic, kes viskas 21 punkti, aga tegi ka üheksa pallikaotust.

CSKA jäkab 12 võidu ja kahe kaotusega Euroliiga põhiturniiri liidrina, Fenerbahce on üheksa võidu ja viie kaotusega viiendal kohal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles