Liina Tšernov loodab teha oma parima sisehooaja

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Tsernov.
Liina Tsernov. Foto: Mallor Malmre/Jooksuportaal

Kui enamus Eesti paremikku kuuluvaid jooksjaid alles sätivad end lõunamaisesse treeninglaagrisse minema, siis Liina Tšernovi jaoks on esimene laagritsükkel juba selja taga ning ta loodab teha sel talvel oma elu parima sisehooaja.

20. detsembril tuli ta tagasi Portugalis Albufeira lähedalt, kus harjutas 17 päeva. «Ma ei ole tavaliselt nii varakult laagris käinud. Eestis läks raskeks, hommikul ja õhtul pime, tahtsin soojemasse ja valgemasse kohta saada. Tundus õige minna,» ütles Tšernov ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele. «Kõik läks plaanipäraselt. Palju saime koos harjutada. Enamasti on treener Endel Pärnaga plaan ikkagi sama , mis seni olnud,» rääkis Tšernov. Enne tuleva aasta märtsi ta treeninglaagrisse ei lähe, sest tahab võistelda talvel sisetingimustes.

«Kui ma sees võistlen, siis ei lähe enne laagrisse. Mõne kontrolltrenniga saab selgeks, kas ja kui palju võistlen. Kurb on see, et talvel sees eriti võistlusi pole, eks ma pean mõnel noortevõistlusel end proovima. Kui jooksen, siis tahan seekord teha oma elu parima sisehooaja. Sisehooaja jaoks ei ole mul erilist ettevalmistust olnud. Olen vahelduseks võistelnud, sest muidu läheb pikalt treenimine väga nüriks,» tõdes Tšernov.

Ta plaanib võistelda veebruaris Eesti talvistel meistrivõistlustel ja kui vorm on hea, siis minna ka 3.-5. märtsini Belgradis toimuvatele Euroopa sisemeistrivõistlustele. «Selleks pean ma ikka väga kiiresti jooksma, niisama kehva vormi pealt pole mõtet minna,» lisas Tšenov. Sise EMi 1500 m norm on 4.16 või väljas joostud 4.12. See norm peaks olema Tšernovil täidetud. Sise EMile üritab pääseda ka Andi Noot. Aega normi 3.44 täitmiseks on tal aega kuni 23. veebruarini.

Tšernov loodab väga, et ta kannakõõlused vastu peavad, sest need on tema nõrgaks kohaks. Ta tahaks näha staadionil rohkem Eesti kesk- ja pikamaajooksjaid. «Seis on praegu suhteliselt kurb. Maratonijooksjaid meil küll jagub,» nentis Tšernov. Pärast sise EMi märtsis plaanib ta minna treeninglaagrisse Lõuna-Aafrika Vabariiki, sest seal on ka mäestikutingimused olemas. Lõuna-Aafrikas on varem harjutanud oma tippaegadel spordiklubi Jooksupartner praegune eestvedaja Margus Pirksaar. Samasse klubisse kuulub ka Tšernov.

Koos Tšernoviga harjutas Portugali laagris Kelly Nevolihhin, kes läks sinna Tšernovist nädal varem ehk juba novembri lõpus. «Tore, et ajad sel aastal klappisid ja saime ikkagi lõpuks ühte kanti kokku, mis võimaldas koos treenida. Usun, et motiveerisime üksteist palju – ikka hakkab endal kergem, kui näed, et teisel on ka raske,» lausus Nevolihhin ajakirja Jooksja Jooksuportaali uudistele. Sel ettevalmistusperioodil plaanib ta esmakordselt teist korda laagrisse jõuda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles