Šmigun-Vähi endine määrdemeister keeras Rootsi meeste suusad tuksi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Larry Poromaa.
Larry Poromaa. Foto: SCANPIX

Rootsi suusajuhid, suusatajad ise ja ka fännid on pärast tänast 15 km klassika eraldistardist sõitu ahastuses – parima svenssonina oli Johan Olsson alles 17. Nädal tagasi Drammenis sama distantsi võitnud Daniel Rickardssoni leiab aga 42. realt.

«Testides libisesid suusad hästi, kuid rajal kaotasin parematele nii tõusudel kui laskumistel,» lausus Olsson.

Rickardsson kaotas juba 2,2 km peal liidrile 16 sekundit. Vaevalt kõigi rootslaste vorm üleöö korraga nii kehvaks kiskus. Katastroofi põhjuseid tuleb otsida suuskadest, täpsemalt nende määrimisest.

«Mina olen esimene mees, kes peab vabandama. Olen juhtunu eest vastutav,» tunnistas Rootsi määrdepealik, enne Salt Lake City olümpiat Kristina Šmigun-Vähi hooldepealikuna leiba teeninud Larry Poromaa.

«Hommikune testimine jättis soovida, sest korraldajad sulgesid rajad varakult. Me pole kunagi varem nii palju suuski proovinud kui enne tänavust MMi. Peame vaatama tulevikku, sest järele jäänud distantsidel on meil medalivõimalusi,» lisas ta.

Tuleb välja, et tiitlivõistlustel saadab rootslasi needus – ka kahe aasta tagusel MMil Liberecis läksid nad suuskade määrimisega alt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles