Karm katsumus: eksmaailmameister ja klassikute kuningas sõitis pagulaste nimel 24 tundi järjest

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Museeuw.
Johan Museeuw. Foto: Claus Fisker / SCANPIX/Scanpix

Aegade parimate klassikusõitjate hulka kuuluv Johan Museuuw otsustas osa võtta nädal aega kestvast heategevusüritusest De Warmste Week. 51-aastane Museuuw pedaalis koos semudega Oudenaarde linnas asuvas  Centrum Ronde van Vlaandereni keskuses 24 tundi jutti.

Ürituse raames koguti raha erinevatele heategevus- ja valitsusväliste organisatsioonide heaks. Kolm korda Flandria tuuri ja Pariis-Roubaix’ võitnud ning korra grupisõidus maailmameistriks kroonitud rattaäss panustas Flaami Pagulaskeskuse heaks. Alustati kolmapäeva hommikul kell 10 ja lõpetati päev hiljem samal ajal, kirjutas rattauudised.ee.

«Kella nelja-viie paiku hommikul oli eriti raske ja mõtlesin, et see katsumus pole minu jaoks. Tahtsin voodisse pikali visata,» ütles Museuuw, kui sõidetud oli pisut alla 22 tunni. «Rattasõidu ajal oli mul palju aega mõtelda. Mõtlesin palju maailmas toimuva üle ja sellele, kui valesti kõik läheb. Andsime sõnumi, et peaksime selle nimel midagi ette võtma. Kuid loomulikult oli tegemist ka isikliku väljakutsega.»

Museuuwi sõnul ei jäetud rattureid peaaegu kunagi üksi ja toetajaid jagus ka öösel. Vahepeal toimus seal isegi pidu. «Aeg läks kiiresti, kuni inimesed koju läksid. Nüüd on jälle hea seltskond koos,» lisas ta.

Kuid 415 km läbinud Museuuw kinnitas, et järgmisel aastal ta sarnast katsumust ette ei võta. «Panen end proovile teistsugusel väljakutsel. Alahindasin seda pingutust – inimene pole loodud istuma oma tagumikul 24 tundi järjest,» ütles Museuuw.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles