Video: Nõukogude Liidu hümn tõi KHLi hokiklubile karmi hoiatuse

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva Spartak - Jaroslavi Lokomotiv
Moskva Spartak - Jaroslavi Lokomotiv Foto: Moskva Spartak

Jäähokiliiga KHL saatis Moskva Spartaki hokiklubile range hoiatuskirja, kuna klubi mängis enne neljapäeval peetud matši Jaroslavi Lokomotiviga Nõukogude Liidu hümni.

Retrohõngulisel mängul austati Venemaa ühe vanima jäähokiklubi Spartaki 70. aastapäeva. Korraldajad soovisid Nõukogude Liidu hümniga tekitada jäähallis atmosfääri, mis meenutaks klubi edukat perioodi 1960. aastatel. Mõlemad meeskonnad kandsid ka retrostiilis mänguvorme, kogu mänguhall oli aga täis näitlejaid, kes kehastusid erinevateks Nõukogude Liidu filmiklassika karakteriteks.

«Nõukogude Liidu hümni mängimine rikub hokiliiga reegleid. Spartak selgitas juhtunut kui tehnilist viperdust, rõhutades, et tegemist ei olnud tahtliku teoga. Seda arvesse võttes, saadame Moskva Spartakile rangekujulise hoiatuse, millega tuletame meelde reeglitest kinnipidamise vajadust,» kirjutas KHL avalduses. Mäng lõppes 2:1 Spartaki võiduga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles